Srbija postaje evropski razvojni centar kompanije Nutanix (VIDEO)

Generalni direktor i suosnivač kompanije Nutanix, Dheeraj Pandey bio je gost Telegraf.rs portala i govorio je o razvojnim planovima kompanije Nutanix na srpskom tržištu

  • 1

Kompanija Nutaniks (Nutanix) je lider u oblasti klaud softvera čija vrednost dostiže 10 milijardi dolara.

Njen suosnivač i generalni direktor, Diraž Pandej ( Dheeraj Pandey) je pre 20 godina otišao u Ameriku sa dva kofera i svega 1000 dolara u džepu, a danas poseduje lanac kompanija širom sveta čiji se razvojni centri prostiru od Silikonske doline, Berlina, Amsterdama i Sijetla.

Tokom svoje prve posete Srbiji bio je gost Telegraf.rs portala i izjavio je da Nutanix planira otvaranje razvojnog centra u Beogradu.

Foto: Milena Đorđević

- Srbija je mesto sa velikim brojem talentovanih ljudi. Ovde planiramo da otvorimo svoj razvojni centar poput onih koje imamo u SIlikonskoj dolini ili Sijetlu.

Evropski koridor Nutaniksa obuhvataće Beograd, Berlin i Amsterdam. Imamo mnogo zaposlenih u Amsterdamu, zaposlićemo veliki broj ljudi u Berlinu, kao što planiramo da to učinimo i u Srbiji. - izjavio je Diraž.

Prva poseta Srbiji usledila je nakon skorašnje akvizicije kompanije Frame, koja već poseduje svoje razvojne centre u Beogradu i Nišu. Diraž Pandej ( Dheeraj Pandey) nije krio oduševljenje dosadašnjim radom ove kompanije i vizijom njenog osnivača, Nikole Božinovića.

- Nikola Božinović je vrlo sposoban i energičan lider. Mislim da je ono što je napravio neverovatno! Želimo da to podignemo na još viši nivo i da napravimo cloud desktop računara.

Foto: Milena Đorđević

Za Telegraf.rs je takođe govorio o njihovom strateškom partneru, HYCU kompaniji, koja je deo Comtrade grupacije i koja se bavi zaštitom podataka Nutaniksovih korisnika.

- Verujemo u proizvode koji su veoma jednostavni za korišćenje i koji su elegantnog dizajna. Veoma smo usredsređeni na dizajn proizvoda, kao i HYCU.

Vrlo je važno imati dobre partnere poput HYCU kompanije koja uspešno vodi računa o bezbednosti naših podataka.  Nadam se nastavku uspešne saradnje i pogodnostima koje će proizići iz ovog partnerstva. - zaključio je Diraž.

(A. Petrović/ Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navin

    28. septembar 2018 | 10:26

    Srbija je prodala PKB može sad i kosmonautika da se zacari u Srbiji, džaba kada nece biti hrane. Biće je, ali po skupoj ceni i to iz uvoza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA