≫ 

Ovo je reč koju treba da koristite ako želite da ubedite nekoga da niste robot - i verovatno vam nikada ne bi pala na pamet

Aok se ikada nađete u situaciji da vam neko ne veruje da ste ljudsko biće, iskoristite je

  • 0

Skoro svi smo čuli za Turingov test koji je razvijen 1950. godine sa ciljem da se proveri sposobnost mašine da imitira ljudsko ponašanje.

Međutim, sada su istraživači sa uvenog MIT univerziteta odlučili da urade nešto drugačije - pokušali su da naprave Minimalan Turingov test.

Dali su veštačkoj inteligenciji da objasni šta je to bitcoin - a rezultat će vam istopiti mozak

Oni su postavili pitanje: Ako možete da koristite jednu reč da ubedite čoveka da niste robot ili veštačka inteligencija, koju biste izabrali?

Foto: Pixabay.com

Preko 1.000 osoba predložilo je 400 reči. Najčešće su spominjane reči povezane sa konceptima koji bi bili teški za razumevanje veštačkoj inteligenciji kao što su "ljubav" ili "duša".

Istraživači su potom te reči podelili u specifične kategorije i onda izabrali onu koja je najviše puta bila nominovana iz svake kategorije.

Te reči su bile: "ljubav", "molim", "milost", "čovek", "saosećanje", "empatija", "robot", "banana", "živ" i "kaka".

Onda je usledio sledeći korak. Novih 2.000 učesnika posmatralo je nasumične kombinacije ovih 10 reči, a onda su oni trebali da odrede koju reč je izabrao čovek, a koju robot.

Foto-ilustracija: pixabay.com

I došli su do reči koja će ubediti drugo ljudsko biće da niste robot.

Dame i gospodo, ta reč je - "kaka".

A ako malo bolje razmislite, ima smisla. Kada neko vidi tu reč, verovatno će pomisliti da roboti ne mogu da vrše nuždu. U pitanju je koncept koji veštačka inteligencija veoma teško može da shvati, a kamoli ga iskoristi da bi ubedila ljude da nije robot.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA