≫ 

HYCU je kompanija koja se bavi zaštitom podataka najvećih svetskih firmi, a njena softverska rešenja nastaju u Srbiji

Među kompanijama koje koriste ovaj softver su Google Cloud i Nutanix

  • 0

HYCU je jedna od vodećih softverskih kompanija u svetu koja se bavi upravljanjem i zaštitom podataka nekih od najvećih poslovnih sistema. Za nepunih godinu dana, softver koji nastaje u Srbiji, rasprostranjen je u više od 33 zemlje širom sveta. Neke od njihovih kompanija partnera su Microsoft, Citrix, Nutanix i Google Cloud.

Ono što izdvaja HYCU od konkurenata na tržištu su jednostavan dizajn i lakoća korišćenja proizvoda. HYCU teži da najkompleksnije tehnološke procese uprosti kako bi korisnicima pružili jednostavnije korišćenje proizvoda.

- Bavimo se zaštitom podataka tj. bekapovanjem i oporavljanjem podatka. Uvek se pitamo na koji način možemo taj proces da uprostimo i olakšamo ga našim korisnicima. Tako smo napravili proizvod pomoću kojeg korisnici mogu jednostavno da povrate svoje podatke za samo 10 minuta. - izjavio je Sajmon Tejlor (Simon Taylor), generalni direktor HYCU kompanije.

Upravljanje podacima je proces koji se konstantno menja i napreduje zajedno sa pojavom novih softverskih rešenja. U poslednjih nekoliko godina primetan je trend primene cloud rešenja u mnogim oblastima. Google, Yahoo, YouTube i ostale kompanije lideri već uveliko koriste cloud rešenja.

Sajmon Tejlor ( Simon Taylor) bliže je objasnio koncept računarstva u oblaku (cloud computing) koji je danas sve rasprostranjeniji među poslovnim sistemima, kao i misiju HYCU firme koja je pronašla svoj prostor upravo u zaštiti podataka kompanija koje su usavrršile ovaj koncept, poput Nutanixa, Google Clouda i drugih.

Sajmon Tejlor, generalni direktor kompanije HYCU

Neki od najvećih izazova sa kojim se firme susreću jesu efikasno skladištenje i bezbednost podataka. Kao najoptimalnije rešenje, mnoge kompanije su se opredille za skladištenje u višestrukim cloud sistemima tj. istovremeno korišćenje privatnog i javnog cloud-a. Jedna od prvih kompanija koja je prepoznala rastuću tendenciju korišćenja višestrukih cloud softvera, kao i prateću potrebu za profesionalnim upravljanjem podacima u  novom okruženju je Nutanix.

- Nutanix je kompanija koja omogućava lakše upravljanje podacima u multi-cloud okruženju. Kao kompanija koja se bavi zaštitiom podataka, mi smo napravili prvi na svetu proizvod za bekapovanje i oporavak podataka Nutanix-ovih korisnika. - zaključio je Sajmon.

U Telegraf.rs intervjuu, Sajmon je takođe istakao da je veoma zadovoljan činjenicom da je proizvod na kome su angažovani srpski inženjeri tj. koji se proizvodi u Srbiji, odlično prihvaćen od strane vodećih sevtskih firmi i najavio je da HYCU ima u planu rad na brojnim drugim cloud rešenjima u budućnosti.

( A. Petrović/ Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA