≫ 

Rusija čeka Srbiju u polufinalu Eurobasketa, ako eliminišemo Italijane (FOTO)

Rusi u drugom poluvremenu "slomili" Grke i plasirali se među četiti najbolja tima na šampionatu Evrope

  • 5

Reprezentacija Rusije plasirala se u polufinale Eurobasketa i igraće protiv Srbije ili Italije za proboj u veliko finale.

"Zbornaja kamanda" gubila je od samog početka do sredine treće deonice kada se "probudio" neumoljivi Aleksej Šved i stvari su se brzo okrenule u korist ekipe Sergeja Bazareviča koja je na kraju upisala pobedu - 74:69 (17:24, 14:13, 20:16, 23:16).

Švedovih 26 poena (2/11 za tri, 10/11 za jedan), od kojih je većinu postigao onda kada je to bilo zaista važno - u drugom poluvremenu (u prvom samo četiri poena), bila su dovoljna da neutrališu pretnju od strane raspucanog Kalatesa (25p, 7 as) i Printezisa (19p).

Timofej Mozgov je odradio dobar posao u borbi pod košem (15p) pored Buruisisa (10p) čija je nesigurnost sa linije penala (promašio četiri bacanja) skupo koštala Helene.

Foto: Tanjug/Ap

Burusis je loš dan "zaokružio" promašajem 25 sekundi pre kraja na četiri razlike za Ruse, čemu je prethodila možda i ključna "dvojka" sa druge strane u režiji plejmejkera Hvostova.

Isti igrač je u narednoj akciji Rusa fauliran, potom je ubacio jedno slobodno bacanje, ali se posle promašaja dokopao lopte i obezbedio svom timu novi napad, a Fridzon potom pogodio oba penala.

Važan doprinos pobedi Rusa dao je i Andrej Voroncevič sa dve trojke, ukupno osam poena, u trenucima kada se rezultat "lomio" u poslednjoj deonici, i zadržao vođstvo na strani "zbornaje".

Kalates je ostao usamljen u napadačkim akcijama na drugoj strani, budući da je Printezis potpuno stao (bez poena u poslednja četiri minuta).

Burusis je ostao bez daha u duelima sa Mozgovim, Slukas nije bio ubitačan kao protiv Litvanaca, a Papanikolau je već dugo vremena igrač koji najmanje poenima doprinosi napred.

Grci, dakle, nisu, sem Kalatesa, imali raspoloženog pojedinca za jači udar na Ruse, za razliku od rivala koje je, iako nije bio najbolje šuterski raspoložen, "vukao" Šved, ali su Kulagin, Fridzon, Hvostov, Voroncevič i Mozgov radili sjajan posao kada je to bilo potrebno.

Fridzon je bio treći "dvocifreni" u pobedničkoj ekipi sa 11 poena.

Dakle, u polufinalu Eurobasketa sastaće se Španija i Slovenija, te Rusija i...?

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

Parovi četvrtfinala:

Utorak:

Španija - Nemačka 84:72

Letonija - Slovenija 97:103

Sreda

Grčka - Rusija 69:74

Srbija - Italija 20.30

Polufinale

Španija - Slovenija

Italija/Srbija - Rusija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŠEVA

    13. septembar 2017 | 20:41

    Bit će teško ali prolazimo...

  • PETAR 1

    13. septembar 2017 | 20:03

    Kakav zreb spontan? nece moci pravoslavno finale ni slucajno.

  • Cure

    13. septembar 2017 | 20:38

    Sta reci skoro 5 min bez poena ocajni smo na startu..ali verujem I dalje kao I svi mi..ali bice bas tesko..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA