≫ 

Priča o čoveku koji je naučio Ronalda da spava: Dve stvari Kristijano obavezno radi sat i po pre odlaska u krevet!

Nik Litlhejs je bivši direktor marketinga koji već dvadeset godina radi kao savetnik za spavanje

  • 2

Život profesionalnog sportiste je pun odricanja. Svakodnevne obaveze, treninzi, utakmice dovode do prevelikog napora za telo, pa i povreda.

Zato je jako važno da svaki trenutak odmora bude kvalitetno iskorišćen.

>>>Ronaldo kupio Ferari iz pakla: Stigla je moćna zver od 1,5 miliona $ koja leti 340 km/h (FOTO) (VIDEO)

Nik Litlhejs već dve decenije savetuje sportiste kako da spavaju. Nije pristalica tradicionalne primene "osam sati" sna jer stvara neprirodan ritam i najmanje produktivnog vremena.

Njegov najpoznatiji klijent je Kristijano Ronaldo.

- Pozvan sam u Real Madrid kada je Karlo Anćeloti postao menadžer. Stajao sam na ivici terena, razgovarao sa madridskim osobljem, kada je Ronaldo protrčao. Trenirao je ceo dan i očekivalo bi se od njega da ode direktno u svlačionicu na tuširanje, ali je pitao o čemu smo razgovarali - kaže Litlhejs i nastavlja:

- Bio je zainteresovan za ono što pokušavam da uradim jer je kao sportista uvek ulagao u sebe. Ono što sam naučio radeći s njim, Ronaldo nije zainteresovan za ishranu(dijetu), on nije zainteresovan za kopiranje drugih. Jedina stvar koja ga zanima jeste: "da li funkcioniše za njega? " - rekao je Nik Litlhejs.

Sat i po pre nego što Ronaldo ode u krevet on isključuje telefon, prestaje da gleda televiziju ili bilo koji drugi ekran.

Njegov metod podrazumeva pet puta po 90 minuta, dok svoje klijente savetuje da spavaju u položaju fetusa u čistom vešu, dok za luksuzne dušeke tvrdi da štete konturama tela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    7. septembar 2017 | 14:22

    Jell. I toga imaa..e meni treba savetnik za pivo jer ponekad ga bas brzo popijem..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA