≫ 

Đorđević: Igrači, kapa dole

Selektor naših košarkaša uputio pohvale ekipi za sjajan meč protiv Grka

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije ostavila je odličan utisak u prvoj proveri u sklopu priprema za Eurobasket. Savladana je i deklasirana Grčka sa 32 poena razlike i jasno je da u našem taboru i među navijačima mora biti mesta za veliko zadovoljstvo zbog ovako dobre igre i ubedljive pobede.

>>> SILA SMO: Srpski košarkaši ponizili Grke! (FOTO)

Međutim i samo naznake bilo kakve euforije mogu biti kontraproduktivne, zna to vrlo dobro selektor Đorđević.

- Mislim da je Grčka malo više osetila utakmicu od sinoć. Moramo da budemo pošteni prema svemu i ne treba da gledamo statistiku i rezultat. Ovo su trening utakmice, radimo, spremamo se... - rekao je selektor Srbije posle meča.

Naš tim će u nedelju odigrati drugi meč na turniru  "Trofej Beograda", a rival je Crna Gora.

- Mi pored svega treba da gledamo u svoj tanjir, da gledamo svoje stvari, da se okrenemo našoj igri. Znamo šta nas čeka, ne bojimo se i ne strahujemo. Hoćemo da iznesemo našu košarku na teren - nastavio je Đorđević, potom se osvrnuo i na izdanje Grka kojima je nedostajao najbolji igrač, Janis Adetokumbo.

- Grčka je sjajna ekipa. Nijedna ekipa neće sada da otvori sve karte, tako oni nisu uvrstili Adetokumba, ali nije ni kod nas bilo par igrača. Sigurno je da im on dodaje kvalitet, on je ol-star igrač, koji je napredovao brzinom svetlosti. Sigurno će im dati mnogo, atletikom i fizikalijama.

Đorđević se našalio kada je upitan da kaže da li je zadovoljan nastupom svog tima. Na to je kratko rekao: "uopšte nisam zadovoljan”.

- Ne treba gledati 40 minuta ove utakmice. Mogu da budem zadovoljan delom prvog poluvremena kad je igra bila na nivou, pre svega njihova, nije bila borbena i odbrambena. Posle u drugom su imali neke petorke za koje mislim da nisu igrali ni na treningu. Treba samo ići dalje. Zaboraviti ovo, razmišljati o sutrašnjem danu. Ja bih voleo da bude teža utakmica. To nam treba, da igramo na jednu loptu.

- Moji igrači ovako igraju, takva im je karakteristika i mene to može samo da raduje. Skidam kapu za pristup.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA