≫ 

Ko o čemu, Dilejni o Delijama: Amerikanac i u domovini pričao o najboljim navijačima koje je video u životu

Igrač Atlante ne zaboravlja gostovanje u Beogradu

  • 11

Američki košarkaš Malkolm Dilejni, koga znamo iz Lokomotive, odrađuje drugu sezonu u Atlanti Hoks. 

Na prethodnoj predsezonskoj utakmici protiv Detroita bio je najbolji strelac sa 15 poena i deluje da bi u sezoni koja dolazi mogao da ima mnogo važniju ulogu nego što je imao lani.

Dilejni je dao opširan intervju za američke medije u kojem je pričao o svom dolasku u NBA, o Atlanti, Evropi, a kada je ovaj igrač u pitanju, svaka priča o Evroligi i utiscima iz evropske košarke skoro da se svodi samo na jedno: ambijent koji je osetio igrajući pred navijačima Zvezde.

>>> Delije su očajnički zvale ovog NBA igrača, posle Fenera im se oduševljeno obratio (VIDEO)

Zato smo izdvojili samo deo razgovora u kome je ponovo samo biranim rečima pričao o navijačiam beogradskog kluba i atmosferi koju samo oni umeju da naprave u Evroligi.

Foto: Marko Todorović

Na pitanje novinara "šta je to što navijači NBA ne mogu da dožive, a ima Evropa?" i konstataciju da je video "neke lude stvari", Dilejni je rekao:

- Hmm.. šta je bilo najluđe što sam video tamo? Nikada nisam bio u situaciji da osetim pretnje jer FIBA dosta dobro reguliše situaciju sve vreme dok sam igrao u Evroligi. Ali, kada sam igrao u Beogradu, u Srbiji, tamo sam naišao na najstrastvenije navijače koje sam video u životu. Ti navijači Zvezde su ekstremni. Za njih je to život ili smrt! Igrajući u areni pred 23.000 takvih ljudi je prilično težak zadatak - opisao je novobeogradski pakao sjajni američki košarkaš.

- Mislim da ovde u NBA navijači nisu svesni sa čime se sve mi koji odemo u Evropu tamo suočavamo. Kada odemo tamo, očekuju da budemo zvezde i pritisak je zbog toga veći. Ako tim ne pobeđuje, krivica je odmah na nama. Ako se tako nešto desi, amerikanci su prvi na spisku da "lete". Nije lako biti Amerikanac u Evropi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idemo..

    8. oktobar 2017 | 16:01

    Ma znam da je tesko sine, kako je tek meni kad cekam da udjem na utakmicu sat vremena, jbg previse je ljudi..pa tek onda mucenje jer svi oko mene pevaju i skacu..muka je to, evo mucim se i snalazim kako znam i umem vec 20 godina.. Udje u krv i to ti je...

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    8. oktobar 2017 | 15:06

    Имао прилику да гледа најбоље. Да је могао да игра против јсд, могао би да види шта је ништа. У сваком смислу.

  • marko

    8. oktobar 2017 | 15:08

    Idi trazi familiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA