Ona je jedna od najvećih uzdanica Srbije za medalju na Olimpijskim igrama: Milica Starović u posebnom programu OKS za Tokio 2020!

Olimpijski komitet Srbije održao je treću sednicu Izvršnog odbora u kojem su donete neke važne odluke o sportistima koji će predstavljati zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju

  • 0

Olimpijskoj kući održana je treća sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije kojom je predsedavao Predsednik OKS Božidar Maljković. Na sednici kojoj je prisustvovao i član Međunarodnog olimpijskog komiteta i Predsednik Svetske rvačke federacije, gospodin Nenad Lalović, usvojeni su stručni izveštaji trenera i izveštaj Šefa Misije sa prethodnog Evropskog olimpijskog festivala mladih u Đeru.

>>> Milica Starović se opustila na Dunavu u seksi kupaćem (FOTO)

Članovi Izvršnog odbora usvojili su nove liste kategorisanih sportista u okviru programa „Tokio 2020“ i Razvojnog programa. Milica Starović, Jovana Rogić i muška plivačka štafeta su na osnovu osvojenih rezultata u prethodnom periodu ostvarili pravo da se nađu programu ''Tokio 2020''.

Foto: Kajaksrbija.rs

Konstatovano je da su po osnovu osvojenih svetskih i evropskih titula, Nemanja Majdov, Viktor Nemeš i Staša Gejo prešli u najvišu kategoriju programa „Tokio 2020“. Pored toga, muška odbojkaška reprezentacija je na osnovu osvojene bronzane medalje na Evropskom prvenstvu prešla iz treće u drugu kategoriju istog programa.

Izvršni odbor je potvrdio prve kvote koje su naši sportisti ostvarili za predstojeće Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu koje se održavaju naredne godine u oktobru mesecu. Srbija u ovom momentu ima dve osvojene kvote u streljaštvu u disciplini vazdušna puška, po jedna u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Takođe, je Dejan Simić, predsednik Statutarno-pravne komisije Olimpijskog komiteta Srbije predložen za člana Upravnog odbora Anti doping agencije Srbije u naredne četiri godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA