Počinje regionalna vaterpolo liga, samo Partizan među elitom

U kvalitetnijoj A1 ligi takmičiće se samo Partizan, dok će se Zvezda, Šabac, Vojvodina, Nais i Valjevo naći u A2 konkurenciji

  • 1

Jubilarna 10. Regionalna Triglav vaterpolo liga počinje u subotu, a od srpskih predstavnika Partizan gostuje u Kotoru ekipi Primorca.

Kao i do sada, ekipe će biti podeljene u A1 i A2 ligu sa ukupno šest klubova iz Srbije koji će se takmičiti sa timovima iz Hrvatske i Crne Gore.

U Kvalitetnijoj A1 ligi igraće samo Partizan, a mladi sastav crno belih će sa klupe predvoditi Stefan Ćirić.

>>>Zvezda dobila protivnika u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona!

Osim duela Primorca i Partizana, u prvom kolu A1 lige sastaće se: Jadran Split - Mornar, Mladost - Budva, Jug - Jadran Carine i Primorje - POŠK.

U konkurenciji od ukupno 19 klubova, devet će se takmičiti u A2 ligi od kojih je pet iz Srbije.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić preuzeo je ovog leta Crvenu zvezdu koja se nalazi u A2 delu takmičenja uz Vojvodinu, Šabac, Nais i Valjevo Gorenje.

Na početku takmičenja sastaju se: Valjevo - Kataro, Vojvodina - Nais, Medveščak - Crvena zvezda i Šabac - Solaris, dok je ekipa Zadra slododna u prvom kolu.

Titulu brani dubrovački Jug koji je zajedno sa ekipom Primorja najtrofejniji klub u takmičenju. I jedni i drugi osvajali su regionalnu ligu tri puta, dok je Jadran iz Herceg Novog učinio to dva puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jabucilo

    7. oktobar 2017 | 22:26

    kad smo bolji od njih onda hoce regionalnu ligu(kosarka,vaterpolo)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA