Deset novih, crvenih, gradskih autobusa u Beogradu (FOTO)

Pogledajte nove zglobne autobuse

  • 5

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je ispred Starog dvora primopredaji deset zglobnih autobusa Ikarbusa urađenih po najnovijim standardima, koji će od danas saobraćati na ulicama grada. Događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da su u pitanju niskopodna vozila, sa klima-uređajima, brojačima putnika i internetom, koji će naravno biti besplatan.

– Te standarde smo definisali još pre nekoliko godina, a do kraja sledećeg meseca još 20 ovakvih vozila biće isporučeno JKP „GSP Beograd”. Koristićemo ih u pogonima „Karaburma”, „Novi Beograd”, dok će pet od ukupno 30 novih autobusa biti u pogonu „Zemun”. Sve to znači da će gotovo svi građani Beograda relativno brzo moći da osete benefite novih vozila – rekao je Mali.

On je dodao da je od 2015. godine do danas vozni park gradskog saobraćajnog preduzeća obnovljen sa 60 solo-autobusa, 30 zglobnih, pet elektroautobusa, kao i 12 školskih.

– GSP se zaista modernizuje i činimo sve da poboljšamo kvalitet usluga. Sigurno je da postoje još desetine autobusa koje bi trebalo zameniti, pre svega one stare i bez klime, na koje se građani najviše žale. Postoji plan o kojem trenutno razgovaramo, a cilj je da se u narednih godinu ili dve svi stari autobusi rashoduju, kako bi građani Beograda bili ponosni na svog gradskog prevoznika – rekao je gradonačelnik, koji je zahvalio rukovodstvu i zaposlenima u GSP-u, jer iz dana u dan rade na kvalitetu usluga koje pružaju.

Foto: Beoinfo

– Pre nekoliko dana sam razgovarao sa zaposlenima GSP-a o tome kako da popravimo i njihov materijalni položaj. Želim da zahvalim i „Ikarbusu” koji je pokazao da ima sposobnost, znanje i tehnologiju, da u definisanom roku i po adekvatnim standardima napravi ove autobuse. Osim toga, na taj način zapošljavamo domaću radnu snagu i nema sumnje da ćemo tako nastaviti i u budućnosti – istakao je Siniša Mali.

Direktor GSP-a Željko Milković rekao je da se u njegovom preduzeću trude da prevoz bude bolji, brži, sigurniji i apelovao je na građane da plaćaju prevoz, jer, kako je rekao, bez plaćanja prevoza, nema ni novih autobusa.

Direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić čestitao je GSP-u i građanima Beograda na novim autobusima, a Gradu Beogradu i gradskom saobraćajnom preduzeću na ukazanom poverenju jer kupovinom ovih autobusa ne dobija samo Ikarbus, već i veliki broj njihovih dobavljača.

Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojadin

    25. avgust 2017 | 15:51

    Cestitam.Stigli novi mercedesi!!!!!

  • Lili

    26. avgust 2017 | 15:12

    Puno sreće vozačima novih autobusa! Želim im ubrzo povećanje plate!

  • dusan

    26. avgust 2017 | 00:14

    ako je plan da se svi "stari" autobusi rashoduju a tempo gubitka autobusa trenutni je ~100 autobusa godišnje a sadašnja uprava grada nabavlja ~20 autobusa godišnje (~100 za 5 godina) Beograd ostaje na 100 autobusa za 5-6 godina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA