Gaze po fekalijama, opasan smrad se širi Kaluđericom: Žitelji sami izgradili kanalizaciju, niko je nije održavao i sad su svi u problemu

Inspekcija na terenu trenutno popisuje stanovnike koji su se priključili na internu kanalizacionu mrežu, "kako bi zajedničkim snagama preuzeli odgovornost i sanirali problem”

  • 5

Žitelji Ulica Vojvode Stepe Stepanovića i 29. novembra u Kaluđerici na putu do posla ili škole primorani su da gaze preko fekalija koje se usled oštećenih cevi već peti dan izlivaju po terenu.

Dišemo na škrge, imam utisak kao da mi je neko stavio električnu ogrlicu oko vrata: Nesnosan smrad ne napušta Grocku (VIDEO)

Problem je nastao kada je došlo do zagušenja na internoj kanalizacionoj mreži, koju su meštani sami gradili, a koju niko nije prihvatio da održava.

Fekalije se iz ulice 29. novembra slivaju na glavnu ulicu kojom saobraća linija gradskog prevoza, a neprijatan smrad danima guši stanovnike ovog dela grada.

- Curi već danima, trudimo se da izbegnemo i da ne gazimo, ali fekalije su na sve strane. Druga mogućnost ne postoji, deca na putu do škole moraju da prođu glavnom ulicom, mi do posla takođe, a niko ne preduzima ništa da se problem reši - ističe Milan Jovanović, stanovnik Kaluđerice.

Foto: Telegraf

Službe koje se bave održavanjem i otpušavanjem kanalizacionih otvora nisu želele da se upuštaju u ovaj posao jer detaljan plan gde su cevi postavljene ne postoji.

- Dobili smo prijave građana, izašli na teren, ali prijavu nemamo kome da napišemo, jer niko nije preduzeo odgovornost za održavanje - ističu iz Komunalne inspekcije Opštine Grocka i dodaju da inspekcija na terenu trenutno popisuje stanovnike koji su se priključili na internu kanalizacionu mrežu, "kako bi zajedničkim snagama preuzeli odgovornost i sanirali problem”.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, meštani su se sinoć okupili kako bi se dogovorili o budućim potezima.

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NIvan

    12. septembar 2017 | 17:33

    Bitno da su kosovari napravili kuce od 2-3 sprata,a go... plivaju.

  • Andjela

    12. septembar 2017 | 18:20

    Jeste, u Kaludjerici samo Kosovci kanalizaciju nemaju. Dajte molim vas bez glupih i primitivnih komentara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA