Air Serbia uvela uslugu praćenja prtljaga

- Uz pomoć BagJourney, naši zaposleni sada mogu u realnom vremenu da prate kretanje prtljaga u svim fazama putovanja - izjavio je izvršni direktor Air Serbia za saobraćaj Deklan Keler

  • 0

Kompanija "Air Serbia" pokrenula je novu uslugu "BagJourney" za praćenje prijavljenog prtljaga tokom svih faza putovanja, koja će omogućiti brzo utvrđivanje njegove tačne lokacije, u situacijama kada on kasni.

Air Serbia zatvara poslovnice u Nišu, Novom Sadu i Užicu

Ovako postupaju sa vašim prtljagom na aerodromu: Sad znate zašto su vam koferi izgrebani i kako se gube (VIDEO)

- Uz pomoć BagJourney, naši zaposleni sada mogu u realnom vremenu da prate kretanje prtljaga u svim fazama putovanja, da utvrde poslednju lokaciju na kojoj je prtljag viđen i efikasnije rešavaju situacije sa prtljagom koji kasni - izjavio je izvršni direktor Air Serbia za saobraćaj Deklan Keler.

Globalni sistem BagJourney, koji je razvio vodeći proizvođač avio-tehnologije SITA, koristi podatke sakupljene sa više aerodroma da bi pratio prtljag od njegovog prijavljivanja na let, preko sortiranja, prolaska kroz bezbednosne provere, utovara u kargo kontejnere i avione, sve do dostavljanja na aerodrom, navodi se u saopštenju Air Serbia.

Podaci za ovu uslugu trenutno se prikupljaju na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu i 16 drugih aerodroma u mreži Air Serbia, uključujući aerodrome Hitrou u Londonu, Šeremetjevo u Moskvi i Džon F. Kenedi u Njujorku.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

U narednim mesecima, usluga će biti pokrenuta i na ostalim aerodromima.

Usluga je takođe spojena sa SITA WorldTracer platformom, globalnim sistemom za praćenje i usklađivanje prtljaga koji putnici mogu da iskoriste da lociraju svoj prtljag, zaključuje se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA