≫ 

Misterija napada u Novom Sadu: Žandarm usred noći prišao momcima na tvrđavi i napao ih nožem! (FOTO)

- Treba ludacima stati na put i ne razumemo zašto je pušten na slobodu neko ko nas je napao nožem - navodi Leon Šurbanović

  • 1

Umalo tragedija u Novom Sadu! Beskućnik R. M. u majici sa natpisom "Žandarmerija", nasrnuo je nožem na Petrovaradinskoj tvrđavi, na petoricu članova Udruženja "Urbani gerila ratnici iz podzemlja" (UGRIP). Napadač se prvo predstavio kao pripadnik Žandarmerije  i pretio je da će pucati, nakon čega je izvadio nož, ali je ubrzo bio savladan i predat policiji.

Mračna tajna Petrovaradinske tvrđave: Radnici umirali bez hrane i lekova, a u zidine tvrđave UGRAĐIVANE MAČKE?!

- Poručio nam je glasno da legnemo na pod ili će pucati, a krenuo je da napada jednog od nas. Naneo je našem članu ogrebotine, a kada je izvadio nož, morali smo da ga oborimo u samoodbrani. Nije nam bilo svejedno kada je skočio iz mraka, a nosio je majicu Žandarmerije, međutim, ubrzo smo shvatili da se lažno predstavio. Pozvali smo policiju, došle su dve patrole i legitimisale ga - rekao je Leon Šurbanović, predsednik Udruženja, dodavši da je ovo još jedan napad na članove njegovog udruženja u nizu.

Nakon ispitivanja u policiji, R. M. je pušten na slobodu, a Leon navodi da planiraju da podnesu krivičnu prijavu protiv njega napadača.

- Treba ludacima stati na put i ne razumemo zašto je pušten na slobodu neko ko nas je napao nožem. Videćemo o čemu se radi, mi nastavljamo s našim akcijama čišćenja laguma i nadamo se da ćemo do kraja godine sve očistiti, iako je ostalo oko 30 tona đubreta - navodi Leon.

Na društvenim mrežama su se prvo pojavile informacije da je povređeno pet mladića. Prema njihovim rečima, do tuče je došlo u trenutku kada su krenuli kućama nakon tek završene akcije čišćenja Carskog šanca, odnosno čuvene "Dens arene".

- Visok korpulentan momak sa originalnom odećom i amblemima (na srcu znak i natpis na desnom rukavu) policijskih snaga, usred mraka, nasrnuo je i urlao da svi legnu dole, da će pucati simulirujući pištolj. Momak s kojim je ušao u klinč sav je izgreban i istiskan, dok su se stojeći krbali od strane lažnog policajca koji je pokušavao da ga baci na zemlju.

- Onog momenta kada se latio noža urlajuci da je policajac i da će nas sve poubijati, oboren je na zemlju i na poziv UGRIPA - čuvara tvrđave, dve interventne jedinice policije munjevito su reagovale, došle na lice mesta, stavili lisice, obavile razgovor, napravili zapisnik i privele ovog bolesnog čoveka - napisali su svedoci događaja na Fejsbuk grupi UGRIP-a.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA