Predstava DKC obradovala srpske mališane u Zagrebu (FOTO)

Mališani su, tokom boravka u Beogradu, posetili brojne znamenitosti, upoznali se sa istorijom, obišli Avalski toranj i družili se sa vršnjacima

  • 0

Dečji kulturni centar Beograd odigrao je interaktivnu predstavu "Marko Kraljević od predanja do repovanja" u Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji "Kantakuzina Katarina Branković" u Zagrebu.

Oglasio se i organizator AUDICIJE: Emir nije nikog vređao sinoć u Beogradu, ne zanima me šta je govorio u ratu!

Gradski menadžer Goran Vesić, na čiju je inicijativu DKC Beograd gostovao u Zagrebu, istakao je da je cilj predstavne da podigne svest o srpskoj tradiciji i kulturi i razvije znanja, vrednosti prema kulturnoj baštini.

- Predstava je spoj lepog i korisnog, a srpski mališani su Zagrebu uživali u predstavi, družili se sa istorijskim likovima, ali i učili o našoj istoriji kroz glumu i igru. Likovi su ih na kreativan način vratili u srpsko srednjevekovlje, njima danas, nažalost, strano i daleko, a koliko su deca uživala moglo se čuti iz njihovih naknadnih komentara - rekao je Vesić, a saopštila je danas Gradska uprava.

Foto: Promo

Predstava je organizovana uz podršku Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, Srpskog narodnog vijeća, Ambasade Srbije u Hrvatskoj i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kako se navodi, u srdačnoj atmosferi, glumci su doprineli da se interaktivnost predstave, njena zabavna nota, šale, pesme za decu intenzivnije dožive.

Vesić je podsetio da ovo nije prvi put da se organizuju predstave i gostovanja, ali i da je grad Beograd u nekoliko navrata ugostio srpsku decu iz Hrvatske.

Mališani su, tokom boravka u Beogradu, posetili brojne znamenitosti, upoznali se sa istorijom, obišli Avalski toranj i družili se sa vršnjacima.

Foto: Promo

Sve to je, podvukao je Vesić, način da se povezuju sa našom istorijom i ne zaborave svoje korene.

Kako je dodao, nastaviće se sa organizacijom gostovanja Dečjeg kulturnog centra u Hrvatskoj, što, kaže, mališani i iz Hrvatske i Srbije sa nestrpljenjem očekuju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA