Zahtev o priznanju Kosova kao uslov za ulazak u EU - VISOKA CENA

Ako bih smeo da dam savet Srbiji, poručio bih joj da ne podleže pritisku, kaže filozof i visoki funkcioner opozicione stranke Alternativa za Nemačku Mark Jongen

  • 15

Ukoliko bi bio isporučen zahtev o priznanju Kosova kao uslov da Srbija uđe u EU, to bi bila visoka cena kaže filozof i visoki funkcioner opozicione stranke Alternativa za Nemačku Mark Jongen, koja bi na sledećim izborima, prema procenama, mogla ne samo da uđe u Bundestag već i da osvoji 10 do 12 odsto glasova.

NAJNOVIJA TRAMPOVA PORUKA BALKANU: Zbog dve stvari smo na oprezu i obe imaju veze sa Rusijom

NAJBITNIJA TEMA NAŠE GENERACIJE: Zašto je Vučićev poziv za dogovor oko Kosova ISTORIJSKA PRILIKA

- Teško je dati savet, ali verujem da bi u tom slučaju onda narod na referendumu trebao da donese odluku da li je Srbija spremna da plati tu cenu - rekao je Jongen za Politiku.

Govoreći o zamerkama iz Brisela da Beograd ne sledi spoljnopolitički kurs EU, jer ne uvodi sankcije Moskvi, nemački opozicionar poručuje Srbiji da ne podleže pritisku i ne uvodi sankcije Rusiji.

Foto: © Robin Krahl, CC-by-sa 4.0. Source: Wikimedia Commons.

- Ako bih smeo da dam savet Srbiji, poručio bih joj da ne podleže pritisku i ne uvodi sankcije Rusiji. Vaša zemlja treba da zadrži dobre odnose sa Rusijom i ostane u tom međupoložaju, jer je to važno i za vašu ekonomiju - rekao je on.

On dodaje da je važno i za EU da postoji jedan most kao što je to Srbija, koji povezuje Evropu i Rusiju.

- Nije dobro da budu porušeni svi mostovi između Evrope i Rusije - kaže Jongen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA