"OVO JE VUČIĆEVA DECENIJA, šahovskim umećem je potpuno MATIRAO OPOZICIJU"

On nije ostavio prostor za drugog uspešnog kandidata, rekao je Marković, odgovarajući na pitanje zašto SPS nije imala svog predsedničkog kandidata

  • 51

Iz ugla politike ovo je decenija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegove metode samopromovisanja su vrlo "titovske", ali ćemo tek za koju godinu moći da govorimo koliko je uradio za sebe, a koliko za zemlju, izjavio je potpredsednik Socijalističke partije Srbije i istoričar Predrag Marković.

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: SNS koalicija dominira, samo ČETIRI LISTE bi ušle u parlament, Jankoviću i radikalima pada rejting

Pre kraja godine izneću mišljenje o Kosovu: Vučić o značaju unutrašnjeg dijaloga

On je ocenio da je Vučić šahovsko umeće iskoristio da potpuno matira opoziciju.

- Danas opozicija teško može da bude veći evroreformator od Vučića, veći borac za mir. On nije ostavio prostor za drugog uspešnog kandidata - rekao je Marković, odgovarajući na pitanje zašto SPS nije imala svog predsedničkog kandidata.

Foto: MediaCentar.rs

Na pitanje da li je Vučić autokrata, Marković je odgovorio da formalno nije, jer je na nivou zakona i formalnih normi srpsko društvo usvojilo sve standarde.

- Postavlja se važnije pitanje - da li je moguće da mediji budu slobodni, ako su siromašni? Kako je moguća sloboda medija u situaciji kada novinske kuće umesto od tiraža zavise od politički štelovanog marketinga? Prava demokratija u Srbiji će biti dostignuta kada razvoj društva bude takav da postoji dovoljan broj novinara koji dobro žive i ne strepe za budućnost - izjavio je Marković.

Prema njegovim rečima, demokratsko društvo ne može da postoji tamo gde nema srednje klase i nezavisnih ljudi.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    10. avgust 2017 | 13:14

    Predsednik Vučić sve pošteno radi, bori se za Srbiju i obezbeđuje prosperitet narodu.

  • Biksi

    10. avgust 2017 | 13:18

    Vucic je jedini koji brine o svom narodu,zato i ima podrsku

  • mimi

    10. avgust 2017 | 13:24

    Vucic se trudi da Srbija ide napred i da napredujemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA