Vučić pravo iz Sarajeva stigao na sastanak sa japanskim ministrom u Predsedništvu Srbije (FOTO)

Državni ministar Nakana čestitao je predsedniku Vučiću na novoj funkciji i istakao da Japan veoma ceni Srbiju kao ključnu zemlju na Zapadnom Balkanu

  • 79

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa državnim ministrom spoljnih poslova Japana Kazujuki Nakanom sa kojim se saglasio da bilateralni odnosi idu uzlaznom putanjom.

Japan razmišlja da pošalje volontere u Srbiju: Brnabić sa Nakaneom (FOTO)

Vučić predložio SNS-u plakat iz 1938. godine za beogradske izbore: Njime je Milan Stojadinović pre 80 godina odneo ubedljivu pobedu (FOTO)

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija zainteresovana za intenziviranje ekonomske saradnje sa Japanom i zahvalio japanskim kompanijama na dosadašnjem angažovanju i investicijama u našoj zemlji.

On je naglasio da Srbija veoma ceni visok stepen solidarnosti koji pokazuje Japan, s obzirom da njihova bespovratna pomoć i pozajmice u poslednjih 18 godina dostižu skoro pola milijarde evra.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Državni ministar Nakana čestitao je predsedniku Vučiću na novoj funkciji i istakao da Japan veoma ceni Srbiju kao ključnu zemlju na Zapadnom Balkanu, saopštila je Pres služba Predsednika.

Ministar Nakana je naglasio da Japan mnogo ulaže u odnose dve zemlje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dvojica sagovornika pozdravila su današnje potpisivanje ugovora za projekat „Izgradnja postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova za TENT A“.

Osnovni cilj ovog projekta je smanjenje koncentracije sumpor - dioksida na izlazu iz TENT-a radi usaglašavanja sa evropskim pravilima. Očekuje se da će nakon izgradnje ovog postrojenja emisija sumpor - dioksida biti smanjena za više od devet puta.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ovaj projekat će biti novi simbol odnosa dve zemlje, zaključili su sagovornici.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stole

    8. septembar 2017 | 18:13

    Kod Vučića nema mnogo priče, nego je rad na prvom mestu.

  • Nenad

    9. septembar 2017 | 08:59

    Kod Vučića nema odmora kad su državne stvari u pitanju. Svaka mu čast.

  • Kruna

    8. septembar 2017 | 18:15

    Danas ovde, sutra onde. Sve postize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA