Oko ovog pitanja NEMA KOMPROMISA sa Haradinajem: Srpska lista već ispunila JEDAN VAŽAN CILJ

Đurić je rekao da je Srpska lista u Vladu Kosova upravo ušla kako bi izdejstvovala neke ustupke

  • 2

Direktor Kancelarije za Kosvo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da se Srpska lista jasno obavezala da će se boriti protiv formiranja kosovske vojske i dodao da je ubeđen da po tom pitanju neće praviti kompromise.

Tenzija na Kosovu: Prekinuta vanredna sednica, opozicija vidi da se "vraća uticaj Beograda" (FOTO)

Vulin: Važno je da Srbi na KiM odlučuju sami o sebi

On je za Večernje novosti ocenio da je u tom pravcu Srpska lista već učinila prvi korak i izdejstvovala da se formiranje vojske izbaci iz programskog dokumenta Vlade.

- Haradinaj u ovom trenutku ne pominje transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku - kazao je Đurić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je rekao da je Srpska lista u Vladu Kosova upravo ušla kako bi izdejstvovala neke ustupke i dodao da nije slučajno to što je iz programskih ciljeva Hardinajevog kabineta izbačeno pitanje formiranja vojske kao i vlasništva Trepče.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    11. septembar 2017 | 10:53

    Šiptari viši nisu vlasnici "Trepče",verovatno je uzeta na korišćenje,tj.eksploataciju,prestanite sa retorikom da su sada sedamdesete i da Vam je retorika kao da još uvek branite bratstvo i jedinstvo.Kosovo je okupirana teritorija,i gazde hoće da formiraju kakvu,takvu vladu,da bude legitimna,a Šiptari i Srbi su tamo robovi,ko zna još koliko decenija.Zna se ko tamo sme da ima vojsku u najvećoj vojnoj vazi na Kosovu.

  • Baba gori,a selo se ceslja

    11. septembar 2017 | 10:09

    A sve ostalo je kompromis.Mi Srbi cemo sve uciniti da ta vlada opstane sve cetiri godine.Najbolje saradnike ce Ramus imati upravo u ovim ,,nepokolebivim"Srbima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA