PRVI OBAVEŠTAJAC KINE SA STEFANOVIĆEM: Preuzećemo JAKE MERE u suzbijanju organizovanog i prekograničnog kriminala (FOTO)

Stefanović je rekao novinarima, u Palati Srbija, da je sa Mengom razgovarao o važnim pitanjima - borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, i kako iskoristiti nove i savremene tehnologije kako bi bili efikasniji u ovoj borbi

  • 9

Potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio danas, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove Mengom Ðijendžuom, da će Srbija i Kina produbiti saradnju u oblasti bezbednosti.

NOVA RUSKA STRATEGIJA za Balkan do kraja godine: SRBIJA JE KLJUČNA ZEMLJA i ima dvostruku ulogu

Put ka Evropi vodi preko Budimpešte i Beča, zacementirali smo prijateljstvo sa Mađarskom: Vučić posle susreta sa Aderom (FOTO)

Stefanović je rekao novinarima, u Palati Srbija, da je sa Mengom razgovarao o važnim pitanjima - borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, i kako iskoristiti nove i savremene tehnologije kako bi bili efikasniji u ovoj borbi.

On je rekao da je MUP započeo saradnju sa kineskom kompanijom "Huavej" i da ćemo kroz sistem kamera imati bolju kontrolu saobraćaja i efikasnije sprečavanje krivičnih dela.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Stefanović kaže da je bilo reči o saradnji u suprostavljanju terorizmu i estremizmu.

On je zahvalio Mengu na ponudi da kineski instruktori dođu u Srbiji, kao i da naši ljudi idu u Kinu na obuku.

- Zahvalni smo Kini na pricipijelnom stavu da ne priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Taj stav je i danas potvrđen - naveo je Stefanović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Meng je rekao da su dogovorili na sastanku da će Srbija i Kina preuzeti jake mere u suzbijanju organizovanog i prekograničnog kriminala.

- Takođe, spremni smo da pružamo još više olakšice za razmenu naših građana. Terorizam je neprijatelj celom svetu i zajedno ćemo se suprotstaviti terorizmu - naveo je Meng.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je istakao da će u okviru strateškog partnerstva Srbije i Kine organi sprovođenja zakona i bezbednosti dve zemlje dalje jačati međusobnu saradnju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milijana

    12. septembar 2017 | 01:01

    Kriminala ima svuda i zato se treba zajednički boriti protiv kriminala svake vrste. Pozdravljam zajednički rad na tome na celu sa Stefanovicem i Milickovicem.

  • Sanja

    12. septembar 2017 | 00:47

    Ovaj vid saradnje izmedju Srbije i Kine je neophodna zbog smanjenja kriminaliteta i povezanosti kriminalnih grupa nase dve drzave.

  • Lajovic

    11. septembar 2017 | 15:12

    Iskreno, trenutni odnosi svetskih sila uzrokovani su i oslonjeni na tehnoloski razvoj i jacinu zemlje i odbrane u tom sistemu!!U tom slucaju ovaj potez sa Kinom je i vise nego odlican!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA