Poznata video-igra prognozira ulazak Srbije u Evropsku uniju: Evo kada ćemo postati članica

Osim političara i autori jedne od najpoznatijih video-igara su izneli prognozu kada će Srbija postati članica EU

  • 11

Često su se u prethodnom periodu vodeći srpski političari utrkivali licitranjem datuma, kada će Srbija postati članica Evropske unije. Do sada smo barem pet puta trebali da postanemo jedna od zvezdica na zastavi evropske porodice nacija. U poslednje vreme, vodeći političari su prekinuli tu praksu davanja procena, ali se sada pojavila jedna druga vrsta prognoza. Naime, "Fudbal menadžer", najpoznatija i verovatno najmaštovitija video-igrica, koja vam omogućava da se stavite u ulogu trenera, predvidela je ulazak Srbije u EU 2022. godine.

NEMA PREPREKA: Srbija do kraja godine može da otvori 3 poglavlja

NOVAC ZA IDEJE: Do 2020. još 1,5 milijardi evra za Srbiju iz Evropske unije

- Teoretski je moguć prijem Srbije u EU 2007. godine, rekao je tadašnji premijer Zoran Đinđić, 2001. godine. Njegov naslednik Zoran Živković je dve godine kasnije izneo prognozu da će Srbija do 2010. godine ući u Evropsku uniju.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić više puta je licitirao datumima, 2007. godine je prognozirao 2014. kao godinu ulaska u EU, a tri godine kasnije je predviđao 2016. godinu.

Tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Aleksandar Vučić je pre dve godine izjavio da se nada da će Srbija 2022. postati punopravna članica Evropske unije, ali da je siguran da će to biti pre 2025. godine.

Izgleda da je ova njegova procena zapala za oko i autorima poznate video-igre "Fudbal menadžer". Naime, jedan od igrača je podelio na društvenim mrežama svoj učinak u ovoj igrici, u kojoj je uspeo da stigne do sezone 2021/2022. godine, kada i Srbija navodno postaje članica EU.

Foto: Reddit/lynxbird

Kao datum ulaska u EU, stavljen je 13. jun 2022. godine.

Pitate se, u kakvoj su vezi ulazak Srbije u EU i fudbalska igrica? To što ćemo postati deo evropske porodice utiče i na promenu zakona i prihvatanje briselskih pravila, a samim tim i  položaja fudbalera i njihovih transfera, angažovanja i ostalih stvari vezano sa regulativu.

Samim tim menjaju se i pravila i scenario u samoj igrici.

Foto: Reddit/lynxbird

- Ova promena će omogućiti srpskim igračima više slobode u transferima i omogućiti inostrana pravila za klubove u Srbiji - piše u scenariju ove video-igre.

Ono što je takođe interesanto je da će Srbija u EU, makar po "Fudbal menadžeru" ući u paketu sa Crnom Gorom i Albanijom.

Foto: Reddit/lynxbird

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA