NASTAVLJA SE BITKA ZA ZNANJE: Brnabić uručila robotiće za programiranje školama iz Čačka i sa Kosova i Metohije (FOTO)

Premijerka je poručila da se nastavlja bitka za znanje i to ne samo kroz tu akciju, već i kroz uvođenje informatike kao obaveznog predmeta, umrežavanje škola, nabavku opreme i edukaciju nastavnika

  • 0

Predsednica vlade Ana Brnabić uručila je danas u Čačku donaciju - robotiće za programiranje školama iz Čačka i sa Kosova i Metohije i poručila da se nastavlja bitka za znanje. Brnabić je, sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem posetila danas Osnovnu školu “Preljina” u Čačku, gde je nastavnicima iz osam škola tog kraja i nastavnicima iz dve kosovske škole uručila robotiće za programiranje u okviru akcije KODigranje.

Vlada Srbije će logistički podržati unutrašnji dijalog: Brnabić razgovarala sa Bjornstadom (FOTO)

Nik Vujičić održao govor ministrima u Vladi Srbije (FOTO)

Premijerka je poručila da se nastavlja bitka za znanje i to ne samo kroz tu akciju, već i kroz uvođenje informatike kao obaveznog predmeta, umrežavanje škola, nabavku opreme i edukaciju nastavnika.

- Ova bitka je deo veće akcije koju vlada podržava i u kojoj nam pomažu društveno odgovorni privrednici bez koji ne bismo mogli da umrežimo škole niti da nabavimo opremu - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Ona je posebno zahvalila nastavnicima iz škola koje su dobile donaciju što su se prijavili da učestvuju u akciju jer su pokazali da žele da naprave nešto više od osnovnog plana i programa.

- Time pokazuju odgovornost prema profesiji i želju da decu nauče da analitički razmišljaju, da rešavaju probleme, da se ne plaše da donesu odluke, da ako treba pogreše, ali da iz toga nauče i krenu dalje - rekla je Brnabić.

Predsednica vlade je posebno zahvalila donatoru, privredniku iz Čačka Ostoji Miajloviću i pozvala i druge privrednike da se priključe akciji.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Dodala je da joj je posebno drago što su želju za učešćem u akciji iskazale i škole sa KiM, jer je važno da se pomogne i deci sa Kosmeta.

- Nastavićemo bitku za znanje, bez društvenog konsenzusa o tome mi ne možemo, kao društvo, da nastavimo dalje - zaključila je Brnabić.

Nakon obilaska škole, predsednica vlade sastaće se danas u Čačku sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, kao i sa privrednicima iz ovog kraja.

Potom će obići fabriku Livnica u Guči, namensku industriju "Milan Blagojević" u Lučanima, kao i radove na nasipu Bjelica u Lučanima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA