Opljačkana narodna kuhinja: Ukrali pasulj, ulje, med i konzerve s graškom

Pretresom tri lokacije policija je došla do nekih materijalnih dokaza, koji će služiti u daljem krivičnom postupku

  • 10

Magacin i narodna kuhinja u Prekovcu kod Novog Brda obijeni su u četvrtak u jutarnjim časovima, a nepoznate osobe su odnele veću količinu namirnica, rekla je upravnica kuhinje Svetlana Stević.

Nezapamćena krađa usred bela dana: Porodici Aleksić nadomak Loznice odneli trezor od 200 kilograma

Odnete su potapajuće pumpe, pasulj, konzerve sa graškom, ulje, med..., a šteta se i dalje utvrđuje, a procenjuje se na preko 2., ul000 evra, saopštila je dobrotvorna organizacija Eparhije raško-prizrenske "Majka devet Jugovića".

Oni navode da se iz centralnog magacina snabdeva svih šest narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji.

Provalnici su na objektima kuhinje načinili materijalnu štetu, prilikom obijanja prozora i vrata.

- Pored jednog od razvaljenih prozora ostavili su sekiru - navela je Stević i dodala da je policija izvršila uviđaj.

Narodna kuhinja "Majka devet Jugovića" funkcioniše više od decenije u sklopu Eparhije raško-prizrenske i dnevno priprema obroke za oko dve hiljade socijalno ugroženih ljudi na Kosovu i Metohiji.

Stević je istakla da je krađa u narodnoj kuhinji poslednja, u nizu koja se dogada žiteljima sela u opštini Novo Brdo, a da je u većini slučajeva policija zakazala u otkrivanju počinioca krađa, preneo je RTS.

Foto: Profimedia/Press Association

Policijski inspektorat na Kosovu saopštio je da je juče uhapsio komandira stanice u Novom Brdu, zbog sumnje o umešanosti u kriminalna dela zloupotrebe službenog položaja, ovlašcenja i uticaja. Pored njega, uhapšena je i jedna civilna osoba.

Pretresom tri lokacije policija je došla do nekih materijalnih dokaza, koji će služiti u daljem krivičnom postupku.

Uhapšenom komandiru stanice policije u Novom Brdu određen je pritvor od 48 sati i suspendovan je sa dužnosti.

Međutim, nema potvrde da li je hapšenje usledilo zbog učestalih krađa domaćinstava u selima opštine Novo Brdo.

Organizacija saopštava da se već duži period dešavaju organizovane krađe krupne stoke i to istovremeno u četiri sela opštine Novo Brdo, a gde je u jednom domaćinstvu ukradeno čak sedam krava.

Posle svih krađa koje se dešavaju u Opštini Novo Brdo, na red je došla i narodna kuhinja koja hrani više od 800 žitelja ove opštine.

Foto: Telegraf

- Pored straha, strepnje, bojazni i apela svim institucijama da nam se pomogne, pomoć na žalost nije pristigla. Narodna kuhinja u selu Prekovce, poslednja je u nizu talasa bezvlašća kojem svedočimo poslednjih dana, a kojem, kako saznajemo, sinoć nismo bili jedina žrtva.

- Kakva je poruka i šta stoji iza ovoga ne znamo, ali ono što sigurno znamo je da će narodne kuhinje i dalje raditi i da mi ostajemo gde jesmo - navodi se u saopštenju.

Šest narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji hrani preko 2.100 naših najugroženijih sugrađana u pokrajini. Kuhinje funkcionišu od 2001. godine bez prestanka.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/ Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA