Veliko takmičenje u Zrenjaninu: AMSS organizuje trku (FOTO)

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci

  • 0

Danas je u prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana konferencija za medije, povodom održavanja trke "Velika nagrada Zrenjanina" koja će se voziti 16. i 17. septembra 2017. godine u Zrenjaninu, i uručivanja sertifikovane licence za stazu Industrijska zona Jugoistok Zrenjanin, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću.

AMS Osiguranje: Osigurajte svoj dom još danas!

Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub "Petrovgrad" iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina.

Ovom prilikom, predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, obratio se medijima i rekao da je veoma ponosan na grad Zrenjanin što je dobio kvalitetnu stazu za moto trke i stvorio odlične uslove takmičarima.

Čestitao je gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze, zahvaljujući čemu će u ovom gradu posle 15 godina, moći da se voze moto trke.

- Auto-moto savez Srbije će i dalje podržavati napore u stvaranju dobrih uslova u cilju unapređenja moto sporta, kako u Zrenjaninu tako i u celoj Srbiji - rekao je Mirko Butulija na današnjoj konferenciji, i uručio Čedomiru Janjiću licencu za sertifikovanu stazu "Industrijska zona jugoistok Zrenjanin" koja sada ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog Šampionata, a od sledeće godine uz nastavak saradnje veruje da će se na toj stazi, voziti i discipline za međunarodni šampionat.

Foto: AMSS

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci, i dodao da je ova staza od ogromnog značaja za Zrenjanin koji je poslednjih godina postao prepoznatljiv i kao grad sporta, a od sada i po takmičenjima u moto sportu.

Posebno će se obratiti pažnja na postizanje uspeha i omasovljenju kod najmlađih, kako bi im se omogućili svi uslovi za stvaranje sportske uspešne budućnosti.

Novinarima se na konferenciji obratio i pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović, koji je upoznao prisutne sa karakteristika staze dugačke 3.000 metara najavivši preko

pedeset takmičara koji će voziti ovu trku u disciplinama "Moto klasik" i "Road racing" u kategoriji 125, koje će se bodovati za nacionalni i balkanski Šampionat, a ujedno će ova trka biti i pozivna za disciplinu "Road racing" za narednu godinu, kada će se uvrstiti u zvanični kalendar nacionalnog Šampionata u moto sportu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA