≫ 

Ivana iz Beograda postavila rekord u takmičenju u lenjosti u Crnoj Gori: Nije smela u WC da ide, ležala 39,5 sati (FOTO)

Kada je Ivana Stanković ustala iz kreveta, posle 39,5 sati ležanja, kaže da se osećala kao dete koje uči da hoda

  • 7

Kada je Ivana ustala iz kreveta, posle 39,5 sati ležanja, kaže da se osećala kao dete koje uči da hoda. A toliko lenčarenja svet još nije video osim na takmičenju koje se po šesti put održalo u Crnoj Gori, pod nazivom "Ima 'leba i bez motike". Sledeće godine organizatori planiraju da pozovu sudije Ginisove knjige rekorda, pa će i ceo svet videti s kakvim uživanjem se u Crnoj Gori ne radi ništa.

Takmičenje za najvećeg džabalebaroša u Crnoj Gori u toku: U prvih pet je i jedna Beograđanka (FOTO) (VIDEO)

ZA 300 EVRA: Takmiče se ko će duže da se izležava!

Elem, vratimo se Beograđanki Ivani Stanković. Otkud ona na tom takmičenju đetića? Gledala je, kaže, prethodnih godina šta se dešava i rešila da okuša sreću u lenstvovanju. Od desetoro njih na startu, dvoje je odmah odustalo, a jedan je diskvalifikovan, jer se, priča Ivana za Telegraf.rs, valjao po podu. Nije više mogao da izdrži.

- Prema propozicijama, ne smeš da ustaješ, sediš, a najgore od svega je što ne možeš ni u toalet da odeš. Možeš da jedeš i da piješ, pušenje je dozvoljeno - kaže Ivana.

Pa kako je izdržala toliko da ne ode u toalet?!

Foto: Privatna arhiva

- Do rekorda je bilo lako, ali posle toga, teško, baš teško, ali sve je to na psihološkoj bazi, moraš da budeš jak da bi se kontrolisao.

A rekord je pre pet godina, dakle na samom početku ove već tradicionalne crnogorske discipline, postavio Podgoričanin Marko Đurović, koji je "peglao krevet" 37 sati neprekidno. Ovogodišnje lenstvovanje održano je unutra, a ranijih godina bila je praksa da se leži pod stogodišnjim javorom, pa travka u uglu usana, pa ko duže.

Foto: Privatna arhiva

Ivana kaže da je bivši rekorder najavio da će se vratiti sledeće godine u etno-selo "Montenegro" u Gornjim Breznima, u Pivi, ne bi li povratio titulu najvećeg lezilebovića.

Foto: Privatna arhiva

Iako je Ivana oborila rekord, bilo je troje mlađih takmičara koji su ostali i posle nje da leže i odneli pobedu. Irena, Vukašin i Veljko osvetlali su obraz domaćina i na ravne časti podelili nagradu. Ukupni nagradni fond je iznosio 300 evra, pa su tako novac podelili na ravne časti.

Organizatori, braća Blagojević, počastili su sve četvoro vikendom za dvoje u etno-selu i splavarenjem rekom.

- Mislila sam da mogu da im stanem na crtu, ali nije vredelo, bili su mlađi od mene, istrajniji, inat ćerali. Ipak su Crnogorci neprikosnoveni u ovome - priča ona.

Ginisova knjiga rekorda, pomenusmo na početku, nema u evidenciji rekord najdužeg ležanja. Eto prilike da se za sledeću godinu takmičari ozbiljno pripreme i uđu u istoriju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ignacije

    14. septembar 2017 | 12:36

    Osvetlala nam obraz, jel ima doček ispred skupštine?😇

  • Јасмина

    14. septembar 2017 | 11:50

    "Благо"оном ко је буде оженио...

  • A bubrezi

    14. septembar 2017 | 09:08

    Ne igrajte se sa zdravljem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA