Branislav se nije dvoumio da postane pravoslavac: Posle prve posete Koceljevi doneo je sudbonosnu odluku

- Sad smo srpski mladenci - poručio mladoženja

  • 13

Prva poseta Koceljevi, pre mesec dana, Slovaku Branislavu Beheru bila je dovoljna da donese odluku da svoju izabranicu odvede pred oltar manastira Kaona.

Pravoslavci koji su prešli u islam, slave svadbe danima, a mlade ne liče na sebe: Rituali su im bili zabranjeni, ali su opstali u dva sela (VIDEO)

Njemu i Ruskinji Ajljoni Nikuličevoj iz Rusije naša zemlja se toliko dopala da su odlučili da se u njoj venčaju, a za sudbonosno "da" izabrali su tamnavski kraj, manastir Kaonu i Koceljevu, piše rts.rs.

U Srbiji imaju prijatelje, rodbina im je u Slovačkoj i Rusiji. On je vlasnik privatne škole iz Lučence, ona student muzike iz Rostova. Prva poseta Koceljevi pre mesec dana mladoženji je bila dovoljna za odluku da svoju izabranicu odvede pred oltar manastira Kaona.

- Kod nas je tradicija u Rusiji da svadba bude tamo gde hoće mladoženja, ili kod njegove kuće ili gde on kaže - navodi Ajljona Nikuličeva iz Rusije.

Zbog mladine želje za venčanjem u manastiru, ali i da sve bude po srpskim običajima, Branislav se nije dvoumio da postane pravoslavac. Za sponu tri naroda, svatovi u nošnjama okićeni ruzmarinom sa trobojkom.

Printskrin: RTS

- Ja sam kuma, na svadbi nosim naš tradicionalni kozački kostim izrađen u našoj radionici. U Srbiji sam prvi put, mnogo mi se sviđa - kaže Palina Dolgapetlova iz Rostova.

- Veselo u Srbiji, i slovačka svadba je vesela, pevamo, igramo, zabavljamo se, rakiju popijemo - navodi Pavle Latka iz Lučence u Slovačkoj.

- Sad smo pravi srpski mladenci to smo hteli, živeli - poručuje Branislav Beher, mladoženja iz Slovačke.

U Koceljevu će kažu dolaziti da proslave godišnjicu braka, nadaju se i da će prinovu krstiti u Kaoni. Za sreću i zajedništvo, održana je zajednička svatovska zdravica razumljiva među Slovenima: "Na mnogaja ljeta".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    18. oktobar 2017 | 19:13

    Nista se u zivotu ne desava slucajno,Bog uvek ima poslednju rec.Po Bozjoj volji izabrali najlepsu zemlju za vencanje.Neka im je sa Srecom.

  • Јован

    18. oktobar 2017 | 22:58

    Ако немаш ништа позитивно онда боље ништа, поздрав!

  • Darko

    18. oktobar 2017 | 23:01

    Nisam ni znao kako je ovde lepo hahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA