ĐENOVSKI CIKLON PRETI SRBIJI: Za 2 dana će pasti kiše koliko ne padne za ceo oktobar! Izdato upozorenje na izlivanje reka! (FOTO)

Kiša će padati u celoj Srbiji, posebno u zapadnim krajevima, dok će Vojvodini će kiša biti slaba i povremena pa se očekuje najmanja količina padavina

  • 1

U Srbiji danas i u utorak kišovito, uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane, a kiša nas očekuje i narednih dana. Toplije vreme može da se očekuje tek od srede, ali leto nam se više neće vraćati, temperature se "podižu" samo do prosečnih granica za ovo doba godine.

Zvanično je kraj miholjskom i indijanskom letu: Pljušti u Srbiji kao iz kabla, temperature pale za 12 stepeni, a padaće još!! (FOTO)

Kako kažu meteorolozi za loše vreme kriv je Đenovski ciklon, koji je doneo nagli pad temperature i kišu.

Kiša će padati u celoj Srbiji, posebno u zapadnim krajevima, dok će Vojvodini će kiša biti slaba i povremena pa se očekuje najmanja količina padavina. U proseku se očekuje oko 20 litara kiše po metru kvadratnom, dok lokalno može pasti i do 60 litara. To je otprilike za dva dana kiše koliko ne padne za ceo oktobar.

Printscreen/RHMZ

Zbog višemesečne suše nivo reka je u padu, pa ne bi trebalo da dođe do velikih poplava.

Printscreen/accuweather.com

Tokom 24. i 25. oktobra na Đetinji, Moravici, Skrapežu, Bjelici, gornjem toku Zapadne Morave, Kolubari, Ljigu, Ubu i Tamnavi vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, te je moguće izlivanje, a na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi i Peku u umerenom porastu sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.

Ovako stoje stvari do kraja ove radne nedelje:

Printscreen/RHMZ

Privremeno razvedravanje i prestanak padavina nas očekuje u četvrtak i petak, dok se za vikend vraća oblačno i kišovito vreme.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA