Naši matematičari pobedili na najprestižnijem takmičenju u Moskvi: Večeras se vraćaju kući

Ekipa se večeras vraća iz Moskve

  • 12

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda apsolutni su pobednici na jednom od najprestižnijih matematičkih takmičenja, "matematičkom višeboju" u Moskvi, a u pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto su osvojili Jelena Ivančić i Pavle Martinović, koji je i aspolutni pobednik.

Ovo je naše blago: Braća blizanci doneli Srbiji zlato i bronzu, ali to nisu jedine nagrade iz FIZIKE!

Drugu nagradu osvojili su Vladimir Viktor Mirjanić i Miloš Milićev, saopštila je danas Matematička gimnazija u Beogradu.

U ekipnom takmičenju (zbir bodova u tri individualna i u jednom timskom takmičenju) apsolutni pobednik je tim Matematičke gimnazije, koji je osvojio prvu nagradu i prvo mesto, navodi se u saopštenju.

Na takmičenju u Moskvi učestvovalo je 25 timova iz Rusije, Kazahstana i Srbije, a Organizator ovog takmičenja je poznata specijalizovana gimnazija "Kolmogorov", po čijem uzoru je i osnovana Matematička gimnazija u Beogradu.

Ove godine je, navodi se, škola "Kolmogorov" pozvala i ekipu Matematičke gimnazije da se takmiče sa njima jer su naši matematičari prethodnih godina osvajali zlatne medalje na međunarodnim olimpijadama iz matematike.

Ekipa se večeras vraća iz Moskve.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bot

    4. novembar 2017 | 17:33

    Bitno da je tuca navijaca podeljena 150 puta za sat vremena, a ova sjajna vest samo 9.... toliko o nama...

  • 034

    4. novembar 2017 | 17:52

    Bravo.

  • Budna duša

    4. novembar 2017 | 19:31

    Ministre, hoće li deca dobiti stanove? Svaka čast svakom ko nas tako predstavi u svetu, i u skladu sa tim sleduje im nagrada. Ili će ovde uvek biti primat telesnog nad mentalnim? Zato mentalni potencijal napušta Srbiju. DECO, VI STE NAŠ PONOS!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA