≫ 

Posle operacije tumora na mozgu, senator Mekejn vraća se na posao: Pred njim je važno glasanje za budućnost američkog zdravstva

- Senator Mekejn se raduje povratku u američki Senat kako bi nastavio da radi na važnim zakonima, uključujući zdravstvenu reformu, zakon o nacionalnoj bezbednosti i novim sankcijama Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji - kaže se u saopštenju

  • 5

Američki republikanski senator Džon Mekejn koji se oporavlja u Arizoni nakon operacije tumora na mozgu, vraća se danas u Vašington kako bi dao svoj glas u tesnoj borbi za zdravstvenu reformu, saopštila je njegova kancelarija.

Tramp ga je "pljuvao" godinama, dok je on optuživao Putina da je najveća pretnja po svet: Sada je njegova bolest sve preokrenula! (FOTO)

- Senator Mekejn se raduje povratku u američki Senat kako bi nastavio da radi na važnim zakonima, uključujući zdravstvenu reformu, zakon o nacionalnoj bezbednosti i novim sankcijama Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji - kaže se u saopštenju.

Kako je američki zdravstveni sistem pred kolapsom, a Donald Tramp žusto agituje da se postojeći zdravstveni sistem kojeg je osmislila administracija Baraka Obame ukine ili pak drastično rekonstruiše, u Americi se vode javne debate oko toga šta je najbolje dalje činiti. Stoga se očekuje da će pojavljivanje Mekejna u Senatu dodatno podgrejati atmosferu i podići pritisak, budući da je jedan od glavnih protivnika stavova aktuelnog predsednika.

Mekejn, republikanski predsednički kandidat 2008. godine poznat po svojoj političkoj nezavisnosti tokom tri decenije senatorske karijere, u novembru je izabran šesti put u Senat.

Podsetimo, oko 22 miliona Amerikanaca moglo bi da ostane bez zdravstvenog osiguranja u narednoj deceniji, prema zakonu podnetom Senatu na usvajanje, koji bi trebalo da zameni "Obamaker". Taj nacrt zakona najverovatnije neće podržati demokrate koje smatraju da je okrutan i da nije fer, preneo je Bi-Bi-Si.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA