≫ 

Pre 20 godina svet je izgubio anđela i princezu naroda: Hari, Vilijam i Britanci neće nikada zaboraviti Lejdi Di (FOTO)

Prinčevi Vilijam i Hari su imali 15 i 12 godina kada im je majka stradala

  • 5

Velika Britanija danas obeležava 20 godina od tragične smrti princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a u Londonu njeni poštovaoci polažu cveće, fotografije i lične poruke ispred kapije Kensingtonske palate.

I dan-danas se sećamo princeze Dajane i njene tragedije: Ovi trenuci zauvek ostaju urezani u našim mislima (FOTO)

Dan kada je svet plakao: Tačno 20 godina od tragične smrti princeze Dajane

Foto: Tanjug/AP

Dajanini sinovi, prinčevi Vilijam i Hari, koji su imali 15 i 12 godina kada im je majka stradala, proveli su današnji dan obavljajući privatne obaveze, nakon što su u sredu pozdravili Dajanine poštovaoce ispred palate, prenosi agencija Frans pres.

Foto: Tanjug/AP

Njih dvojica su juče obišli Beli vrt u palati, memorijalni centar posvećen njihovoj majci, a takođe su se sastali sa predstavnicima humanitarnih organizacija koje je ona podržavala, među kojima su i one koje pomažu obolelima od AIDS-a i ugroženoj deci.

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari je, u obraćanju jednoj grupi, rekao da je smrt njegove majke pogodila sve.

Foto: Tanjug/AP

- Pre 20 godina, svet je izgubio jednog anđela - napisao je pop pevač Elton DŽon na Instagramu pored slike na kojoj je zajedno sa princezom Dajanom, čiji je bio prijatelj i sa kojom je radio na podizanju svesti o AIDS-u.

Foto: Tanjug/AP

Hiljade ljudi je danas došlo do kapija Kensingtonske palate da oda počast princezi, dok je u toku noći samo nekolicina, po kiši u Parizu, posetilo tunel Pont d''Alma, mesto pogibije Dajane i Dodija, gde je njihov automobil velikom brzinom udario u zid tunela, u 12.23 sati posle ponoći 31. avgusta 1997. godine, pri čemu su vozač i Dodi poginuli na licu mesta, dok je Dajana umrla na putu do bolnice.

Foto: Tanjug/AP

- Dajana je bila revolucionar. Promenila je kraljevsku porodicu zauvek. Uvek će biti princeza naroda - kaže 17-godišnja studentkinja Sijan Kroston u Parizu.

Foto: Tanjug/AP

Predstavnik Bakingemske palate rekao je za TAS S da članovi britanske kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu Drugu, ne planiraju da učestvuju u bilo kakvom javnom komemorativnom događaju kako bi obeležili godišnjicu smrti princeze.

Foto: Tanjug/AP

Prema navodima Bakingemske palate, nisu planirani nikakvi javni događaji u vezi sa godišnjicom smrti princeze Dajane na kojima će učestvovati britanska kraljevska porodica koja će provesti današnji dan van očiju javnosti.

Foto: Tanjug/AP

- Ona je bila zrak svetlosti u prilično sivom svetu - rekao je Vilijam, njen najstariji sin i drugi u redu za tron, u novom dokumentarnom filmu o princezi Dajani.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miny

    31. avgust 2017 | 18:17

    Bez obzira sa kim je bila nije razlog da je ubiju,ipak je ona bila majka dvoje maloletne dece.

  • WD

    31. avgust 2017 | 16:16

    A sa kime je ona ono bese, bila u automobilu? Svetica, majka, princeza...

  • Mitohondria

    31. avgust 2017 | 16:17

    Koja sprdnja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA