≫ 

Užas u Belgiji: Gradonačelnik zaklan na groblju, za ubistvo osumnjičen tinejdžer (FOTO)

Zemlju je šokiralo ubistvo gradonačelnika, a belgijski premijer Šarl Mišel izrazio je užasnutost njegovom smrću

  • 0

Belgijski mediji javili su da je jedan tinejdžer osumnjičen da je ubio tokom noći gradonačelnika belgijskog grada Muskrona i bivšeg nacionalnog poslanika Alfreda Gadena na gradskom groblju tako što mu je prerezao vrat.

Haos u Briselu: Muškarac upucan nakon što je mačetom napao vojnike

Gaden (71), konzervativni gradonačelnik industrijskog grada sa 57.000 stanovnika koji se nalazi nedaleko od severnog francuskog grada Lila, odmah preko granice, pronađen je mrtav na groblju u blizini njegove kuće, koje je on čuvao i čije je kapije zatvarao svake večeri, javili su belgijski mediji pozivajući se na javnog tužioca.

Belgijska državna televizija RTBF navodi da je osumnjičen 18-ogodišnji muškarac i da je izgleda delovao iz ličnih razloga, prenosi AP.

Lokalni novinski servis SudInfo preneo je ranije, pozivajući se na na neimenovane izvore, da se osumnjičeni napadač sam predao policiji i da su motivi ubistva nejasni.

Slučaj je predat lokalnom tužiocu, a ne nacionalnim antiterorističkim istražiteljima.

Zemlju je šokiralo ubistvo gradonačelnika, a belgijski premijer Šarl Mišel izrazio je užasnutost njegovom smrću.

- Čuo sam za stravičnu, brutalnu smrt Alfreda Gadena. Sve moje misli su sa njegovom porodicom i prijateljima - napisao je belgijski premijer na Tviteru.

Predsednik parlamenta za frankofoni jug Belgije Filip Kurar na istoj društvenoj mreži napisao je: "Strašno. U kakvom to svetu živimo?"

Ubistvo se dogodilo sinoć između 20 i 20:30 sati. To je period kada Gaden obično zatvara gradsko groblje u neposrednoj blizini, javile su lokalne novine "La Meza".

Gaden je gradonačelnik Muskrona bio od 2006. godina, a takođe je obavljao funkciju zamenika u vlasti Valonije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA