≫ 

Vatra u Barseloni zbog Katalonije se rasplamsava: Sukobile se dve grupe demonstranata, gađali se stolicama (FOTO) (VIDEO)

Sukobljene strane su bacale stolice sve dok ih lokalna policija nije razdvojila

  • 2

U centru Barselone danas su se sukobile dve manje grupe demonstranata dok se u tom gradu zahuktava protest hiljada pristalica za zajedništvo Katolonije i Španije.

Srušio se vojni avion u Španiji, poginuo pilot: Nesreća tokom nacionalnog praznika, nakon krvavog referenduma (VIDEO)

AP prenosi da su sukobljene strane bacale stolice dok ih lokalna policija nije razdvojila.

Foto: Tanjug/AP

Agencija navodi da nije jasno šta je izazvalo ovo nasilje niti ko je u njemu učestvovao.

Foto: Tanjug/AP

AP navodi da se snimcima vidi kako stolice lete u oba smera, dok pripadnici komunalne i regionalne policije odguruju nekoliko desetina demonstranata sa svake strane.

Foto: Tanjug/AP

Navodi se da se u blizini održava protest organizacija civilnog društva koje se protive separatičkim planovima za Kataloniju i da te demonstracije nisu prekinute.

Foto: Tanjug/AP

Istovremeno je oko 200 pristalica ultradesnice i španskih nacionalističkih organizacija okončalo miting na brdu Montžuik u Barseloni na kojem su spalili nezvaničnu zastavu poznatu kao "Senjera" koja je postala simbol katalonskih separatista.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

ŠPANIJA SLAVI NACIONALNI DAN UPRKOS KATALONSKOJ KRIZI

Hiljade Katalonaca koji žele da njihov region ostane u Španiji, obeležilo je danas Nacionalni dan Španije marširajući kroz centar Barselone.

Kako se navodi, učesnici marša nosili su španske i katalonske zastave, uzvikivali "Ja sam Španac" i "Živela Španija", a mnogi od njih su svoja lica obojili u crveno i žuto, što su boje i španske i katalonske zastave, prenosi AP.

Dok su prolazili pored pripadnika regionalne policije, učesnici marša vikali su "ua". Slogan marša bio je "Katalonija da, Španija takođe", što bi trebalo da znači, prema tumačenju AP-a, podršku nezavisnosti Katalonije ali u okviru Španije.

Za to vreme, u Madridu se održavala vojna parada kojoj su prisustvovali kralj Filip šesti, kao i brojni političari. Posetioci parade nosili su španske zastave na aveniji Paseo de la Kasteljana, gde se parada održavala.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cile

    12. oktobar 2017 | 15:24

    Kao u našoj, bivšoj državi.

  • Nele

    12. oktobar 2017 | 17:39

    salvatore salvatore u cemu su problemu espanolie umesto toreadora i i bikova po ulicama muzike i koride lomivrat katalonije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA