≫ 

Prodaje se prelepo ostrvo u Škotskoj po maloj ceni: Ali, svetionik na njemu krije jeziv zločin (FOTO) (VIDEO)

Prodaje se za "tričavih" 325.000 funti, odnosno oko 363.000 evra

  • 4

Mnogi sanjaju da od haosa betona i gradske vreve pobegnu na idilično ostrvo kako bi se osamili i odmorili, a upravo jedno takvo ostrvo se trenutno prodaje na sajtovima za prodaju nekretnina.

Mračna strana Tajlanda za koju ne žele da čujete: Deluje kao raj na zemlji, a krije tajne zbog kojih turisti umiru (FOTO) (VIDEO)

Škotsko ostrvo "Little Ross" nalazi se blizu Damfrisa i Galoveja, kod škotsko-engleske granice, a prodaje se za "tričavih" 325.000 funti, odnosno oko 363.000 evra. Na ovom 29 acra velikom ostrvu nalazi se i svetionik iz 19 veka i rustička koliba, a na ostrvo se može stići samo brodom ili helikopterom.

Foto: Galbraith

Međutim, ono što trgovci nekretninama nisu rekli je da je ostrvo krije misteriju jeziviju nego mnogi horor filmovi. Naime, pre 50 godina, ovo je ostrvo bilo domaćin jednog od najvećih zločina koje Škotska pamti.

Foto: Wikipedia/Malcolm Morris

1960. godine dva čuvara svetionika bila su na ostrvu dok je njihov šef bio na odmoru. Kada je tadašnji sekretar kraljevske spasilačke garde Tomas Robertson Kolin došao na ostrvo na izlet sa svojim sinom, u svetioniku su zatekli telo čuvara svetionika Hju Klarka (62). Odeća mu je bila podignuta do vrata, dok je u donjem delu tela bio go. Oko njega je bila ogromna lokva krvi, a još mnogo krvi natopila je posteljina. Tako jezivu scenu do tada tamošnja kriminalistika nije videla.  Kada je doktor došao na lice mesta ustanovio je da je Klark ubijen sa tri metka u glavu dok je spavao.

Kasnijom istragom ispostavilo se da je ubica zapravo bio drugi čuvar svetionika, Robert Dokson, koji je pored Klarka jedini i bio na ostrvu u vreme ubistva, a za koga su lekari ustanovili da je imao ozbiljne mentalne poremećaje ličnosti.

Međutim, ovi događaji se u samom oglasu za prodaju ostrva uopšte ne pominju, već se ostrvo predstavlja kao savršeno za miran porodični život blizu civilizacije ali opet dovoljno udaljenim od nje. Oglas sa fotografijama možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA