≫ 

5 sekundi horora: Velika bela ajkula duga 3 metra ugrizla mladog lekara za ruku, on je savladao jednim preciznim udarcem! (VIDEO)

Kada je shvatio da je to što pliva oko njega ipak ajkula, setio se da se odbrani pesnicama

  • 1
Foto: Privatna arhiva

Jedan britanski lekar pesnicom je udario ajkulu u nos i uspeo da pobegne od njenih čeljusti dok je surfovao u Australiji. Čarli Fraj (25) ima samo površinske rane na desnom ramenu i nadlaktici od napada ajkule na plaži Avoka, 90 kilometara severno od Sidneja.

Devojčica je plivala, a onda ju je ajkula zgrabila za nogu: Spasioci nikad nisu videli tako nešto, ali nisu ni rekli ljudima da beže! (FOTO)

Fraj, koji dva meseca radi u obližnjoj bolnici, rekao je danas da je najpre pomislio da se neko od surfera šali s njim, ali kada je shvatio da je to što pliva oko njega ipak ajkula, setio se da se odbrani pesnicama, što je nedavno video u snimku iz 2015. godine, na kojem australijski surfer Mik Fening priča o tome kako je udario i oterao veliku belu ajkulu.

- Kada se desilo, rekao sam sebi uradi isto što je i Mik uradio. Samo je udari u njušku. Dakle Mik, ako gledaš ili slušaš, dugujem ti pivo. Hvala ti puno - rekao je Fraj, prenosi AP.

On se u trenutku napada nalazio na plaži Avoka, 100 kilometara severno od Sidneja.

- Surfovali smo i osetio sam ogroman udarac sa desne strane. Prišla mi je neprimećeno. Mislio sam da se drug šali sa mnom. Okrenuo sam se i video ajkulu kako izlazi iz vode i pomalja glavu. Samo sam je udario u njušku levom rukom i onda sam uspeo da pobegnem nazad na dasku, zovnem drugove, a na sreću, naleteo je i talas tako da sam odsurfovao - priča Fraj.

On kaže da uopšte nije primetio krvavu ruku dok nije došao na obalu.

- Nisam uopšte primetio u trenutku, jer dok sam surfovao samo sam mislio: ''Umreću. Stvarno ću umreti. Pomislih, surfuj na talasu koliko možes i onda plivaj svoj život" - rekao je Fraj.

On je dodao da je horor trajao 5 sekundi i da je velika bela ajkula bila duga 3 metra, preneli su lokalni mediji.

Na snimku objavljenom na sajtu Svetske surferske lige, vidi se kako Fening na takmičenju u Južnoj Africi pada sa daske za surf, a zatim pored njega izranja veliko leđno peraje ajkule.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • JA

    14. novembar 2017 | 14:35

    Zato sto se surfovanja tice, drzim se samo onog onlajn. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA