≫ 

Mame OTKRIVAJU - evo kako ZAISTA izgleda trudnoća sa BLIZANCIMA

Bliznačka trudnoća je teža od obične, jer dve bebe predstavljaju veće opterećenje za organizam nego jedna

  • 4

Blizanci nose duple probleme, pored povišenog krvnog pritiska, može da dođe do prevremenog rođenja, mnogo većeg dobitka na težini i drugih anomalija.

 VELIKA GREŠKA: Sve žene "guraju" tokom porođaja - a nisu ni svesne koliko je to opasno

5 BIZARNIH stvari koje mogu da utiču na TRUDNOĆU i zdravlje deteta

Ovo je jedna od najopasnijih namirnica ZA TRUDNE ŽENE, a redovno je jedu!

Blizanci se rađaju uglavnom ranije i to između 35. i 37. nedelje, zato mame moraju da budu svesne da trudnoća neće trajati punih 40 nedelja. Čak i mame koje nisu imale komplikacije tokom porođaja, opisuju bliznačku trudnoću kao izuzetno dosadno i ne baš prijatno iskustvo.

Dženifer Ernst Bodri, majka devojčice i dvoje blizanaca, otkrila je da je osetila mnogo veći umor u odnosu na prvu trudnoću, dok je Elen Borza morala svaki dan da uzima po sedam vitamina i minerala.

"Morala sam da imam što više kilograma pre trećeg tromesečja, kako bih imala dovoljno kalorija za bebe. Mnogo je veći pritisak kad imate dve bebe u sebi", rekla je Bodri.

Foto: freedigitalphotos.net Foto: freedigitalphotos.net

Ženi, koja nosi blizance potreban je pomoć, posebno u poslednjim mesecima jer je njena okretnost u tom periodu svedena na minimum.

"Rekla sam suprugu da više nećemo imati dece, ako budem imala ovakvu trudnoću. Na kraju nisam mogla da se krećem, stomak mi je bio prevelik i postojala je opasnost da se prevrnem. Zamislite kad četiri pesnice i dva para nogu krenu da vas udaraju, to zna da bude veoma bolno", kaže Stefani.

Foto: sxc.hu / omar_franc Foto: sxc.hu / omar_franc

Erika Paten je tokom trudnoće u kojima je nosila dečaka i devojčicu, imala takve mučnine da je umesto da dobije na kilaži, smršala osam kilograma. Bila je naduta, dehidrirana i poslednja četiri meseca provela je na infuziji.

"Osetila sam ogromno olakšanje kada je ultrazvuk pokazao da sam drugi put nosila jednu bebu. Trudnoća sa jednom bebom je bukvalno proletela", dodala je Patern.

Blizanačka trudnoća je stvarno nešto posebno i drugačije. Ma kliko sve te tegobe izgledale strašno, kada se sve završi i deca ugledaju svetlost dana, to je iskustvo, koje nijedna majka na kraju bi menjala ni za šta na svetu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trojke

    27. april 2017 | 22:16

    Ja sam mama trojki...to je tek zabava

  • Ana

    27. april 2017 | 21:40

    Ja sam mama blizanaca i moja blizanačka trudnoća bila je savršena.Neznam kako je nositi jednu bebu u stomaku ali meni je bilo super sa moje dve bebe.Nije tacno da boli kada bebe udaraju u stomaku sve je to lepo i super.Kada se bebe rode malo je teze ali je to u svakom slucaju dupla sreća.

  • Milago

    27. april 2017 | 17:01

    Ne mogu jedno da cuvam, a kamoli dva ili tri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA