PRAVI PODACI SU JEZIVI: Evo kolika je stvarno temperatura u automobilima u 16h, na sedištu i volanu dok je napolju +40. Merili smo u crnom i belom autu (FOTO)

Zvanično: Napolju je 40 stepeni. Nezvanično: mnogo je više. A ono što vam Telegraf otkriva je: stvarna temperatura na sedištu i volanu vaših automobila, kao i temperatura asfalta na parkingu. Podaci su NEVEROVATNI

  • 15

Jučerašnji dan proglašen je za najtopliji dan ove godine. Zvanično. Današnji dan će verovatno biti novi rekorder, jer kažu da je zvanično napolju 40 stepeni. Ono što je nezvanično Telegraf otkriva umesto vas, a to je kolike su stvarno temperature u vašim automobilima, kao i koja je temperatura asfalta na kojima su oni parkirani.

Izmerili smo temperaturu u crnom i belom automobilu, u istim onim automobilima na kojima smo juče merili koliko je stepeni na haubi. Pošto ćete uskoro ući u auto, sesti na sedište i uhvatiti se za volan, evo kojika je stvarno temperatura unutra. Podaci su jezivi.

PROVELI SMO SAMO 60 SEKUNDI na suncu, a TEMPERATURA TELA koju smo izmerili nas je ostavila u šoku i shvatili smo koliko je opasno biti napolju (FOTO)

IZGOREĆEMO ZA 20 GODINA: Beograd je, posle Sofije i Skoplja, grad koji se najbrže zagreva na svetu (DETALJNA MAPA)

Nismo ni mi mogli da poverujemo u podatke, sve dok naš laserski merač nije pokazao rezultat. Temperatura u belom automobilu u trenutku merenja pokazala je na volanu 68,1 stepen celzijusa, a na sedištu neverovatnih - 80,8 (slike ispod).

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Potom smo prešli u crni automobil. Rezultati su bili veoma slični, ali opet iznenađujući, jer smo očekivali da se beli automobil manje zagreva od crnog. Ispostavilo se da to što njihove spoljne temperature nisu iste, unutrašnja i u belom i u crnom - PRŽI. 

Temperatura sedišta u crnom automobilu pokazala je - 73,1 stepen, a temperatura na volanu - 74,6 stepeni celzijusa (slike ispod)

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

I na kraju bonus podatak, pošto vas verovatno zanima koliko je (dok je u hladu zvaničnih 40 stepeni) vreo asfalt na parkingu na kojem se nalazi vaš auto. Pogledajte na slici ispod - 58,1, što je gotovo 20 stepeni više od onoga što meteorolozi saopštavaju zvanično.

Foto: Telegraf

Uživajte u vožnji! Ako imate klimu.

A ukoliko vas zanima kolika je razlika u  temperaturi haube automobila crne i bele boje:

OVO VAM METEOROLOZI NEĆE REĆI: Izmerili smo temperaturu crnog i belog automobila. Šokiraćete se kolika je razlika, dok je napolju 37 stepeni

Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA