SUPER KOMBINACIJA: Lagana letnja salata za tropske dane (VIDEO)

Za izradu ove salate potrebno vam je par sastojaka, a priprema se za par minuta

  • 0

Osvežavajuća letnja salata od ananasa i krastavaca začinjena limetom, savršen je prilog jelu, ali i niskokaloričan hranjiv obrok prepun zdravih nutrijenata.

Voćna salata s ananasom i drugim voćem

Zdrava letnja salata sa raznim voćem

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Za šta se nekada koristio ananas na žurkama? Nije za jelo

Slatko-kiseli ukus dopašće vam se posle prvog zalogaja. Slatki tropski ukus ananasa i predivno hrskavi osvežavajući krastavac, u kombinaciji sa slatkastom još hrskavijom crvenom paprikom napraviće pravu žurku za vaša nepca.

Salatu možete jesti samu kada želite da se rashladite, a možete je koristiti kao prilog uz piletinu i ribu. Ako planirate da poslužite veće društvo, slobodno duplirajte sastojke jer će se vaši gosti sigurno vraćati po još koju porciju ove predivne salate.

Za izradu ove salate potrebno vam je svega par sastojaka, a priprema se doslovno u par minuta. Salata će vas lepo osvežiti, ali i nahraniti. Salata možda izgleda obično ali bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima.

Nema razloga da je na probate, posebno ako se ima u vidu da ananas spada u superhranu - pun je antioksidanta, poboljšava probavu, odličan je za mršavljenje i deluje protivupalno.

Recept

- 1 ananas

- 1 veći krastavac

- 1 crvena paprika

- pola glavice crvenog luka

- 2 kašičice maslinovog ulja

- peršun

- sok od 2 limete

- kora od limete

- So i biber po želji

Uputstva

Ananas, krastavac i papriku očistite i isecite na komadiće. Stavite u posudu za salatu. Dodajte isečenu luk i peršun. U odvojenoj posudi pomešajte sok limete, maslinovo ulje i koricu limete. Po želji dodajte so i biber. Prelijte po salati i promiješajte. Salatu stavite u frižider i servirajte dobro rashlađeno.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA