5 načina da BEZ SOLARIJUMA sačuvate preplanulu kožu od ljuštenja i jesen dočekate sa tenom

Sati i sati sunčanja na plaži su urodili plodom, ali sada treba zadržati boju što duže

  • 0

Ukoliko želite da vaša preplanula koža zadrži savršenu boju što duže, morate da joj posvetite maksimalnu pažnju.

Otišla je na farbanje, a onda je frizerka u kosi videla nešto što joj je bukvalno spasilo život - a može i vama (VIDEO)

Iznenadili biste se šta sve može: Vazelin je veoma moćan gel i ima višestruku namenu

Šta se dešava sa telom kada izađemo iz mora i ne istuširamo se odmah

Hidriratacija je najvažnija

Ovo je prva stvar na koju morate da obratite pažnju. Nema te količine hidratantne kreme koja je previše za vašu kožu. Ne smete da dozvolite da vaša koža postane suva ni sekund, jer kada jednom krene da se peruta i ljušti onda tome nema kraja. Odaberite neku kremu koja odgovara vašem tipu kože, a koja je bogata sastojcima koji će je hidrirati.

Polako sa toplom vodom

Duga tuširanja i tople kupke mogu da isuše vašu kožu, pa se držite hladne vode i koristite hidratantni gel za tuširanje ili ulje. Zaboravite na sapune i pene koje isušuju kožu. Danas na našem tržištu možete da pronađete super hidratantne gelove i mleka za kupanje koja su ujedno i losioni za telo. Hidratacija i tokom tuširanja treba da vam bude prioritet, a vaša koža će vam na tome biti zahvalna.

Foto-ilustracija: Profimedia

Koristite nežne pilinge

Morate da nastavite da koristite piling jer je svakako i dalje neophodno da se oslobodite mrtvih ćelija kože koje čine da vaša koža izgleda umorno i bez sjaja. Morate da budete pažljivi jer ne želite sigurno i da sperete vaš ten. Idealno bi bilo da koristite malo agresivnije pilinge pre odlaska na odmor, a nakon povratka sa mora koristite nežne pilinge. Dobro će vam doći i korišćenje suve četke za telo, ili nežnih sunđera za kupanje. Pilinzi na bazi glikolne i salicilne kiseline utiču loše na vaš ten, kao i kreme i vosak za depilaciju koji takođe skidaju površinski sloj kože.

Pijte dosta vode

Dobra hidratacija organizma je preduslov za lepu kožu, obnovu ćelija i sve što je vezano za održavanje sjajnog i zlatnog tena. Isto važi i za zdravu ishranu, posebno za namirnice bogate beta-karotenom kao što je papaja, šargarepa, slatki krompir i mango.

Pojačajte ten

Lažni ten je mnogo lakše postići kada vaša koža već ima zlatni sjaj jer ćete tako lako izbeći narandžaste laktove i kolena. Većina tih sredstava deluje u toku 24 sata i pruža vam mogućnost da lako rešite svaki problem koji budete imali sa samopotamnjivanjem. Ako vam se desi da vam ten bude nejednak nakon nanošenja, možete ovo brzo ispraviti. Takođe, tirkizni lak za nokte može istaći vaš ten, ako i bela odeća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA