≫ 

Karmin je tajno oružje svake žene, ali i uzročnik zdravstvenih problema

Budite oprezne kada koristite karmin, svako preterivanje može napraviti više štete nego koristi

  • 0

Crveni karmine neizostavan detalj koji od žena pravi fatalne zavodnice, međutim, cena koju mogu da plate je zaista visoka.

Ako često probate šminku u prodavnicama - možete da dobijete opasnu i neizlečivu bolest

Evo šta se dešava sa vašim bubrezima i mozgom kada nosite šminku

Koliko god vas jedan potez ružem može ulepšati u trenu, toliko vam može i dugoročno naštetiti zdravlju, pogotovo ako preterujete.

Naučnici su sproveli istraživanje na ruževima i sjajevima za usne i došli do zabrinjavajućih rezultata.

Ispitali su 32 različita proizvoda za usne i u njima otkrili velike koncentracije olova, kadmijuma, hroma, aluminijuma i još pet teških metala. U nekim proizvodima koncentracije su bile toliko visoke da su izazvali opravdanu zabrinutost za zdravlje, odnosno povećani rizik za razvoj raka i neuroloških problema.

Foto: www.pixabay.com

Dokazano je i da organizam osoba koje često koriste ruž u proseku na dan može apsorbirati oko 24 miligrama proizvoda, a one koje usne mažu baš svaki dan i do 87 miligrama.

A što se tiče procenta metala, prosečna korisnica ruža za usne dnevno može uneti i do 20 % veću količinu aluminijuma, mangana i kadmijuma od dopuštene, ističu naučnici.

Naravno, to ne znači da odmah morate prestatid da koristite ruževe i bacite ih sve u smeće. Usne i dalje možete slobodno mazati u svoju omiljenu nijansu, samo pokušajte da u tome budete umerene.

Brendovi u istraživanju nisu imenovani, ali naučnici ističu da nema velikih razlika između svih koji su prisutni na tržištu, i da se rezultati mogu smatrati relevantnima za sve.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA