Pogledajte šta srpski rokeri kažu o otcepljenju Škotske (FOTO) (VIDEO)

Aca Seltik i Đule Van Gog podržavaju samostalnost Škota, Blaža je neutralan, Miša iz "Čorbe" razmišlja da li je posredi psihologija ili politika, Čuturi je ideja o otcepljenju nejasna, a Cane ima preče probleme u životu

  • 0

Tema broj jedan u svim svetskim medijima je današnji referendum o izdvajanju Škotske iz Ujedinjenog Kraljevstva. Evo šta o "ostrvskom pitanju" kažu naši poznati rokeri Aca Seltik, Đule Van Gog, Miša Aleksić, Cane iz "Partibrejkersa", Nikola Čuturilo Čutura i Inspektor Blaža.

Aca Seltik, frontmen grupe "Orthodox Celts" je, logično, prvi koga smo pitali za mišljenje. Strastveni navijač Seltika bio je decidiran:

- Kažem "da", naravno. "Da" istorijski, "da" ekonomski i "da" politički. Svako voli da bude vladar u svojoj kući, pa što ne bi i Škoti.

Nadovezao se Đule: 

- Kruna i mač su, originalno, bili u Škotskoj pa su prebačeni u London. Ako je svet dozvolio ono što se dešavalo kod nas, sada će da krene lavina - Katalonci, Škoti... "Crno zlato" je pod miškom Škota, oni hrane i pune budžet Velike Britanije. Verovatno su osetili da su zloupotrebljeni, želim im sreću na putu ka samostalnosti.

Inspektor Blaža je rekao da je po tom pitanju neutralan, i nastavio:

- Činjenica je da su Škoti spremni za nezavisnost. Imaju svoj viski, imaju svoju reprezentaciju u fudbalu, imaju Šona Konerija... Ma, neka rade šta hoće, samo da nas ne mešaju.

Nije ni basista Riblje čorbe Miša Aleksić baš načisto da li su Škoti krenuli pravim putem:

- Ne mogu da saopštim neki jasan stav. Ne znam da li je to stvar psihologije ili politike i finansija. Šta oni tu dobijaju, a šta gube... Ako oni misle da je OK da se izdvoje, onda u redu.

Njegov nekadašnji "klupski drug" Nikola Čuturilo Čutura nekoliko godina je živeo na Ostrvu:

- Škote mnogo volim - u Engleskoj sam se uglavnom družio sa njima, tako se potrefilo. Siguran sam da će da odaberu šta je za njih najbolje, ali mi je ideja o izdvajanju nejasna.

Za kraj, Zoran Kostić Cane, frontmen benda "Partibrejkers" je u svom stilu odgovorio:

- Nemam pojma o tome. Imam svojih problema, ajd' ćao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA