POVRATAK LEGENDI: "Lačni Franc" na srpskoj turneji (FOTO) (VIDEO)

Čuveni slovenački bend predvođen Zoranom Predinom ponovo se okupio i zasviraće u beogradskom "Mikser hausu" 24. oktobra, dan ranije u Novom Sadu, a zatim i u Nišu i Užicu

  • 1

"Lačni Franc", jedan od najboljih slovenačkih rokenrol bendova svih vremena, ponovo nastupa. Zoran Predin i ekipa napraviće mini turneju u Srbiji svirajući u Novom Sadu (23. oktobar), Beogradu ( 24. 10, "Mikser haus"), Nišu (25.10, "Feedback") i Užicu (26.10). 

"Lačni Franc" je jedan od najznačajnijih novotalasnih bendova bivše Jugoslavije. Nastali su 1979, i u narednih 15 godina objavili devet albuma na kojima se nalaze neprolazni hitovi: "Čakaj me", "Naj ti poljub nariše ustnice", "Ne mi dihat za ovratnik", "Praslovan"... Koncertni program osvežen je i nekom od najpopularnijih tema iz Predinove solo karijere poput "Kose boje srebra", a lansiran je i novi singl "Jebiveter junior":

Predin, povodom povratka benda, kaže:

- Poslednjih 15 godina dobijao sam puno pitanja da li će Lačni Franc ikad ponovo nastupiti, kako bi mogle naš koncert doživeti i najnovije generacije radoznalih srodnih duša. Sada mogu konačno sve da pozovem da dođu na “Lačni Franc Serbian Tour 2014” - stare fanove, njihovu decu i najmlađe rokerske duše , kojima je novi talas ponovo blizu. Naš koncert nije sluzava nostalgija, već tvrda, polenta svirka. Neke smo aranžmane ostavili iste, a neke pesme digli u savremeni zvuk. Ništa ne može povezati bend i publiku bolje od turneje".

U novoj postavi "Lačnog Franca" uz Predina su i Anej Kočevar (bas gitara), Luka Čadež  (bubanj), Klemen Lombar (gitara) i Boštjan Artiček (klavijature). Gosti svih koncerata osim prvog, biće užička grupa "Lude žene", sa kojom je Predin nedavno sarađivao, a u Novom Sadu će zasvirati domaći bend Neron.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA