Manjifiko napravio spektakl u centru "Sava"! (FOTO) (VIDEO)

- Ova ja najznačajnija tema u celom 'Montevideu'. Zahvalio bih Bjelogrliću što mi je omogućio da radim na tom projektu, da se ispunim. Numeri sam dao radni naziv "Pesma za Dušana", po mom dedi koji je bio Solunac - rekao je Manjifiko

  • 0

Manjifiko je u subotu uveče na spektakularan način "udario" simbolično poslednju klapu "Montevidea" ispunivši beogradski centar "Sava", uz pomoć svetske zvezde Luz Kasal i "kuma" Ramba Amadeusa, emocijama, smehom i hitovima poput "Mir aj kam hir aj go", "Pukni zoro", "Samo malo"...

Kakvom nesvakidašnjem koncertu su Beograđani imali priliku da prisustvuju svedoči činjenica da je Robert Pešut poznatiji kao Manjifiko na kraju stavio srpsku oficirsku šapku na glavu!

Kako će se tokom sledeća dva časa pokazati - koncert je zaista bio kruna Manjifikove saradnje sa "Biničkim", koja je započeta radom na muzici za filmove režisera Dragana Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video" i "Montevideo, vidimo se", i nastavljena nizom uspešnih koncerata u više evropskih zemalja.

- Sviraćemo vam dva sata u cugu. Mi smo na zadatku mirovnom. Što ne može puškom, može pesmom - ovim rečima je slovenački muzičar najavio temu "Srpska posla", i nagovestio da će koncert biti mešavina setnih emocija i njegovog britkog humora.

Španska pevačica Luz Kazal (Casal) pridružila se Manjifiku na pozornici velike dvorane Sava centra emotivno otpevavši "Montevideo" pesme "Madrugadas" i "Al viento", kao i svoj veliki hit "Piensa en mi", za šta je nagrađena burnim aplauzima čitave dvorane.

Posle raspojasane "Samo malo" došlo je na iznenađenje publike vreme za drugog gosta - legendarnog Ramba Amadeusa! "Pismo kumu" Manjifiko je posvetio Rambu koji mu se te večeri odužio kratkim bacanjem stihova, kako sam on znao i ume, posvećenim Manjifikovom koncert u Sava centru: ""Šta sam kume doživio, da ja tebi gostujem..."

Zapevao je, konačno, junak večeri Robert Pešut u finišu i na slovenačkom, i to "Halo gospodična".

Kraj zvaničnog dela bio je rezervisan za udarni tandem hitova "Hir aj kam, hir aj go" i potom "Pukni zoro", pesma koja je odavno već zaživela svoj život u kafani i postala narodni "evergrin". Samo za tu priliku Manjifiko je stavio na glavu srpsku oficirsku šapku.

- Ova ja najznačajnija tema u celom 'Montevideu'. Zahvalio bih Bjelogrliću što mi je omogućio da radim na tom projektu, da se ispunim. Numeri sam dao radni naziv '"Pesma za Dušana", po mom dedi koji je bio Solunac - otkrio je Manjifiko.

Simbolično, sve je završeno dirljivom i setnom "We’ll Meet again" koju je svojevremeno Vera Lin (Vera Lynn) pevala savezničkim vojnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA