Plasido Domingo nagrađen latinoameričkim Gremijem!

Legendarni operski pevač, koji će 8. decembra nastupiti u "Kombank areni", nagrađen latinoameričkim Gremijem za najbolji klasični album

  • 0

Slavni tenor, Plasido Domingo svoju dugogodišnju karijeru krunisao je još jednim priznanjem. Na upravo završenoj ceremoniji “Latin Grammy Awards”, Plasido Domingo je za album “Verdi” nagrađen latinoameričkim Gremijem za najbolji klasični album.

Kralj opere, kako su ga prozvali renomirani kritičari, koji će 8. decembra nastupiti u Kombank Areni, do sada je dobitnik brojnih prestižnih priznanja.

Dobio je Predsedničku medalju slobode u SAD-u, a nosilac je titula Komandanta Legije časti u Francuskoj, počasnog Viteza britanskog carstva, ali i počasnih odličja Italije i rodne Španije. Dobio je počasne doktorate Univerziteta u Oksfordu i Njujorku za životnu predanost i doprinos muzici i umetnosti. Švedski kralj Karl Gustav 2009. uručio mu je prvu nagradu Brigit Nilson (u iznosu od milion dolara predstavlja najizdašniju nagradu u svetu klasične muzike) za izvanredan doprinos operi; primajući nagradu, Domingo je izjavio da će svota „umnogome pomoći njegovom godišnjem takmičenju, 'Operaliji'“.

Postao je ambasador dobre bolje UNESCO-a 2012., kao priznanje za njegovu „izuzetnu umetničku karijeru, nemerljivu podršku mladim operskim umetnicima kroz takmičenje 'Operalija', i njegovu predanost vrednostima i idealima UNESCO-a“.

Jedan od najvećih operskih pevača današnjice, Plasido Domingo 8. decembra u Kombank Areni, uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora RTS-a pod dirigentskom palicom Izraela Gurskog . Gošće na koncertu biće soprani Virdžinija Tola i Mikaela Oeste.

Ulaznice za koncert legendarnog tenora Plasida Dominga koji će se održati 8. decembra u Kombank Areni, u prodaji su po cenama od 3900, 5700, 5900, 6800, 6900, 7700, 8800 i 9900 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs. Ulaznice se mogu kupiti i na više jednakih mesečnih rata bez kamate kreditnim karticama Komercijalne banke na četiri navedena prodajna mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA