''Igra kodova'' od četvrtka u bioskopima!

Da li ste spemni da se upustite u igru mimo zakona prosečnog ljudskog uma? Da otkrijete tajnu koju skrivaju brojevi? Pogledajte najavu filma ''Igra Kodova'' koji je pokupio pozitivne reakcije kritičara i našao se na listi deset najboljih filmova u 2014. po listi Američkog filmskog instituta!

  • 6

''Igra kodova'' (The Imitation Game) novi je film Mortena Tilmuna , snimljen je po scenariju Grajama Mura koji je jednim delom zasnovan na knjizi „Alan Tjuring: Enigma” izašle iz pera Endrua Hodziza.

Radnja filma prati matematičara i kriptografa a kasnije i pionira modernog računarstva Alana Tjuringa koji je za vreme Drugog svetskog rata uspeo da dešifruje nemačku kodnu mašinu “Enigma” što je pomoglo saveznicima da pobede u ratu.

Tjuringu je trebalo dosta vremena da stekne poverenje britanske vlade i vojske, ali kada je u tome uspeo ovog genija više ništa nije moglo da zaustavi. Ulogu Alana Tjuringa tumači Benedikt Kumberbač ,dok mu je partnerka u filmu holivudska lepotica Kira Najtli.

Foto: Promo Foto: Promo

Film je nominovan za prestižne filmske nagrade uključujući pet Zlatnih globusa, devet BAFTA nagrada i na kraju film je dobio čak osam nominacija za Oskara.

Foto: Promo Foto: Promo

Ovo savremeno filmsko remek delo u naše bioskope dolazi u četvrtak 29.januara, pogledajte do tad TREJLER!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA