Popularna TV serija ''Fargo'' na AMC kanalu od 28. januara!

Od 28. januara sredom u 22 sata premijerno na AMC kanalu, TV serija ''Fargo'', dvostuki dobitnik Zlatnog globusa, vodi nas u svet čudesnih zapleta!

  • 2

U Americi već dobro poznata TV serija koja je zaokupila milione gledalaca, Fargo, zasnovana je na istoimenom, Oskarom nagrađenom filmu braće Koen iz 1996. Iako nije reč o rimejku kultnog krimi filma Džoela i Itana Koena, serija ima njegov kod, a prepoznatljivi elementi iz filma iskorišćeni su na nov, originalan način.

Scenarista i idejni tvorac serije, Noa Holi, uspeo je da zadrži pravu atmosferu iz filmova poznate braće ali i da unese nešto svoje. Zajednička im je inspiracija (navodno) istinitim događajima, koji su se odigrali u snegom zavejanim ruralnim predelima Minesote, i poznatom horor pričom po kojoj je 1996. godine snimljen istoimeni kultni film. I braća Koen su se uključili u stvaranje ove serije pa tako, osim što su ko-producenti, ujedno potpisuju i scenario za nekoliko epizoda.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Rediteljski deo posla su preuzeli Skot Vinant, Adam Bernštajn i Randal Ajnhorn. Svi koji su gledali čuveni film braće Koen prepoznaće natpis kojim počinje i prva epizoda istoimene serije: “Na zahtev preživelih imena su izmenjena. Iz poštovanja prema mrtvima sve je ispričano onako kako se dogodilo”.

Inspirisan njihovom filmskom pričom Holi je uspeo u svojoj misiji – da napiše prvorazrednu TV priču na osnovu modernog filmskog klasika. Minesota, sneg, mećava i jedan auto na usamljenom putu. Pred vozača Lorna Malva (Bili Bob Tornton) iskače jelen i u sudaru sa njim izleće sa puta. Iz gepeka iskače čovek i beži u beskrajni sneg. U gradiću Bemiđi Lester Najgard (Martin Friman), prodavac osiguranja u četrdesetima, raspravlja se u podrumu svoje kuće sa svojom ženom oko veš mašine. Žena ga kritikuje kako im se sve u kući raspada i on odlazi na posao. U gradu se susreće sa Semom, sa kojim je išao u školu i koji ga je uvek maltretirao. To se dešava i ovoga puta jer Sem Lestera gurne tako da ovaj završava u bolnici, gde sreće Lorna Malva. Oni započinju bezazlen razgovor koji će doneti brutalnu katastrofu gradiću Bemiđi.

Foto: Promo Foto: Promo

Sasvim običan svet

Glavni protagonista u seriji je čisti negativac, pravo zlo u ljudskom obliku, kog igra Bili Bob Tornton. «Lorn ne ubija ljude zbog novca, on je pre svega uveren je da su svi oko njega ništarije i iskoristiće svaku priliku da okrene jednog protiv drugoga. On je lik bez savesti. Njega ne zanimaju pitanja morala i etike i ima uvrnut smisao za humor. Poigrava se ljudima i njhovim životima iz rekreacije« - kaže o svom liku u seriji Bili Bob Tornton.

Lester Najgard (Martin Freman, Bilbo Bagins iz serijala “Hobit”) je drugi glavni lik ove priče, koji se radikalno menja: u početku samo trpi uvrede da bi se u jednom trenutku preobrazio. Njegov život se menja kad upozna Malva, koji će mu pokazati drugi pogled na svet, u kojem Lester ne mora da bude žrtva. »Malvo će postati njegova mračna fascinacija, iako Lester zna da je Malvo loš momak« - kaže Friman o svom liku.

Njihova suprotnost je mlada policajka Moli Solverson (malo poznata Alison Tolman, pozorišna glumica) koja je sticajem okolnosti preuzima istragu o seriji ubistava, iako smatra da za to još nije spremna. Međutim, pokazaće se da je dovoljno dobra u svom poslu jer uspeva da ostane nepovređena. Izvršni producent Noa Holi izjavio je da je želeo da stvori 'filmsku glumačku ekipu', a ne 'televizijsku', a prema zvučnim imenima koja se povezuju sa serijom, u tome je i uspeo. Impresivnu ekipu sporednih glumaca čine: Kejt Volš, Kolin Henks, Bob Odenkerk, Kit Karadin, Oliver Plat i Adam Goldberg, Tom Masgrejv, Džoj King, Glen Hovrton i mnogi drugi.

Ovaj neobičan spoj humora i horora držaće vas budnim svake srede u 22 sata na AMC kanalu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA