ISPOVEST OBOLELOG OD "SLAGALICE": Igram sa 3 Facebook profila, ne mogu da zaspim! (FOTO)

- Najbolja je zabava kad igramo zajedno kum i ja, niko ne može da nas pobedi, dok mi žena baš i ne gleda blagonaklono na hobi - uz smešak će naš sagovornik Dejan

  • 27

Kviz "Slagalica" na Fejsbuku postao je potpuni fenomen poslednjih godina. Igra ga više stotina hiljada korisnika ove društvene mreže! Popričali smo sa jednim igračem koji ne propušta da svakodnevno odigra svoje partije, i to na tri profila!

Mnogi igrači su otvorili po dva, tri ili više profila, sa lažnim imenima, samo zbog "Slagalice", jer Fejsbuk, dodeljujući svakodnevno tokene, dozvoljava uglavnom po dve partije dnevno korisnicima, a ponekad i samo jednu.

Postoji, doduše, i mogućnost kupovine tokena SMS porukom, pa nema sumnje da mnogi "zavisnici" i tome pribegavaju. Dobijaju se, s vremena na vreme, u zavisnosti od rezultata, i nagradni tokeni koji omoguće igranje više partije u toku dana.

Naš sagovornik Dejan igra redovno na tri profila, što znači da mu je "mera" oko šest partija dnevno.

- Igram redovno već oko tri godine. Napravio sam, doduše, nekoliko pauza, kada su me obaveze sprečavale da se valjano posvetim ovom hobiju, ali sam mu se brzo vraćao. Što se broja profila tiče, ja sam "mala maca" jer, koliko znam, ima i onih sa po 15 profila, a ne sumnjam da je rekord još veći.

Foto: Facebook/Slagalica Foto: Facebook/Slagalica

Nije, doduše, ni mali broj onih koji su vremenom odustali od "Slagalice" jer se pojavila popularna "ludara" gde su oni skloni nepoštenoj igri mogli da, recimo u igri slova, upišu zadatu kombinaciju i dobiju najdužu reč, ili konačno rešenje asocijacije uz samo jednu rešenu kolonu.

- "Slagalica" je donekle razvila sistem protiv "ludare", ali i dalje ima nepoštenih koji, recimo, koriste više računara ili se dovijaju na slične načine. Mene, međutim, to ne dotiče. Ako neko voli tako da pobeđuje - neka mu je na čast. Koga vara? Sebe - razmišlja Dejan.

Foto: Facebook/Slagalica Foto: Facebook/Slagalica

Dejanu se, međutim, često dešava da upravo njega, bez osnova, optuže za nečasnu igru.

- Dugo sam na "Slagalici", a kombinacije slova se često ponavljaju, pa kad se, recimo, desi da ubodem reč "terevenčiti" ili "obezudoviti" koje se, naravno, lako zapamte, neretko krene rafal uvreda na četu: "Prevarantu", "Zbog takvih mi se i smučila Slagalica" i slično.

Postoji opcija da se i isključi ćaskanje tokom igre, međutim:

- Ima i onih koji dočekaju poslednju igru, asocijacije, pa, u mesta za upisivanje konačnog ili rešenja kolona, "sipaju" uvrede?! Sačuvaj Bože i sakloni, pa ovo je samo igra...

Dodao je:

- Ovde se, naravno, ne dele nikakve novčane niti druge materijalne nagrade. Mene, međutim, motiviše upravo ta sportska borba, nadmetanje u znanju... Ipak, nekad mi se desi da ne mogu da zaspim dok ne odigram "samo još jednu partiju", pa se onda to oduži do kasno u noć. Često imam osećaj da preterujem, da sam "oboleo", ali i dalje me nešto tera da igram.

Foto: Facebook/Slagalica Foto: Facebook/Slagalica

Ne postoji pravilo kada Deki u toku dana igra "Slagalicu".

- Desi se nekad da to bude uz jutarnju kafu, nekad predveče, dok se odmaram od posla... Najbolja je zabava kada se udružim sa svojim kumom, kojeg sam takođe "navukao" na "Slagalicu", pa je isto otvorio nekoliko profila. Tada je potrebno da je sa druge strane neko mnogo, mnogo dobar, ne bi li nas pobedio.

Za razliku od kuma, supruga na Dejanov hobi i ne gleda baš blagonaklono.

- "Vidi koliko prašine ima a ti igraš Slagalicu", "Na pijaci nisi bio 100 godina a igraš kviz"... Uveliko sam se navikao na takve i slične rečenice. Gledam, ipak, na kraju da "pomirim sve", to jest, da i "kviz bude miran i "povrće na broju" - uz osmeh je završio Dejan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slavija slavic

    2. februar 2015 | 20:53

    Moj muz je takodje Dejan i takodje zavisnik:)..igra sa tri profila..igram i ja cesto s njim al on nema granicu..baca po kuci,lomi,psuje kad gubi..evo ovim putem mu porucujem da je to samo igra i da obrati malo paznje i na mene..osjecam se zapostavljeno :)

  • Stovla

    2. februar 2015 | 23:31

    Bolje zavistan od slagalice nego od droge, alkohola ili kocke

  • Paja Patak

    2. februar 2015 | 21:45

    I ja sam napravio tri profila zbog slagalice ali nekad iskoristim sva tri u jednom danu a nekad preskocim i ne odigram ni jednu partiju, zavisi od raspolozenja....ako je to ovisnost ja sam onda ovisnik, kad vec ne pusim,ne pijem i ne kockam se moram da imam neki porok:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA