ODLAZAK ROKERA: Preminuo pevač "Kraljevskog apartmana" (VIDEO)

Zoran Lalović Lotke umro je, posle teške bolesti, u 66. godini

  • 9

Zoran Lalović Lotke, dugogodišnji pevač grupe "Kraljevski apartman", preminuo je, posle teške bolesti, u 66. godini.

Harizmatični frontmen je, pored autora i osnivača Zorana Zdravkovića, bio zaštitni znak jedne od najvećih hard rok grupa na ovim prostorima.

Istorija benda počinje 1979, kada je osnovan sastav pod imenom "Apartman 69". Grupa je 1983. objavila album "Seti se moje pesme", i prestala da postoji.

Zdravković je 1996, uz pomoć Bore Đorđevića i "Riblje čorbe", ponovo pokrenuo celu priču, ovoga puta pod imenom "Kraljevski apartman", i to sa Lalovićem pred mikrofonom.

Grupa je sa Lotketom objavila pet studijskih albuma, i po jedno "live" izdanje u audio i video formatu. Njegov prepoznatljiv glas obojio je najveće hitove benda - "Dama iz kraljevskog apartmana", "Ruka pravde", "Nikad se ne predajem", "Jesen"...

Lalović se razboleo prošle godine, i od tada su organizovani brojni humanitarni koncerti za njegovo lečenje.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PARENTAL ADVISORY

    3. maj 2015 | 15:05

    Počivaj u miru! Malo je onih koji bi otišli kući ravnodušni posle njegovog koncerta,svi bi tražili još!njegova harizma je osvajala i mnogo mladju publiku!hvala ti na svemu Lotke!

  • Pn

    3. maj 2015 | 14:56

    Nema ni pola sata kako sam slušao pesme Apartmana i evo sad pročitao ovo, šok čoveče! Počivaj u miru Lotke, tebe više nema ali tvoje pesme će živeti večno.

  • Neo

    3. maj 2015 | 14:00

    Pocivaj u miru!hvala mu za sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA