Prvi klupski koncert Kolje i Grobovlasnika u Beogradu (FOTO)

Kolja i Grobovlasnici će svoj prvi klupski koncert održati 29. oktobra u Novom Bitefartcafe klubu. Veče je zamišljeno kao svojevrsni intimni, bliski doživljaj muzike i povezanosti muzičara i publike, baš kako bi bluz i trebalo da se izvodi

  • 0

Nikola Kolja Pejaković poznat kao glumac i režiser, ali pre svega po scenarističkom radu na filmovima "Lepa sela lepo gore", "Rat uživo", "Ledina" i hit seriji "Vratiće se rode", uporedo je na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom "Mama, nemoj plakati" (2002), snimljenim pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Nakon "poročnih" hitova kao što su "Sjeo sam za švedski sto" i "B.J. Blues" sa prvenca, Pejaković je svoj osoben autorski izraz nastavio sa pesmama poput "Haljinice boje lila" i "Eto, udade se ti za konja" na podjednako izazovnom drugom albumu "Kolja" (2009). Tek nakon romantično intoniranog i "pročišćujućeg" trećeg albuma "Grobovlasnici" (2013), Kolja je osetio da je vreme da se sa svojim bendom susretne uživo sa publikom - Pejakovićev prvi koncert u karijeri uspešno se odigrao 21. marta 2015. godine u ispunjenom beogradskom Domu sindikata.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

- Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend. I, vjerujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, vidjećemo... - kaže Pejaković.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Grobovlasnici su, objašnjava Pejaković, - sve ljudi koji su bili okosnica, stub muzike koju smo radili godinama i jedna respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Gitarista Voja Aralica - Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i te 1997. odveo me u studio.

 

Bubnjar Deki Momčilović - Njegov bubanj je snažno obeležio zvuk na prvom albumu i učestvovao je na svim albumima do sada. Jedan redak svirački dar.

 

 

Klavijaturista Ivan Aleksijević-Pančevac - Takođe, stalni saradnik i duša ovog novog zvuka Grobovlasnika. Svetski kvalitet,  izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim.

 

Basista Nikola Usanović i na akustičnoj gitari Dado Gajić - Njih dvojica su postali nezamenljivi deo benda, prvo kao ljubitelji  tog zvuka, a onda i kao izvanredni svirači, majstori svog zanata.

 

Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira sa Grobovlasnicima? "Kako god okreneš, to je bluz".

 

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA