EKSKLUZIVNO: Nastavak filma "300" snimaće se u Srbiji!

Pinkov studio u Šimanovcima oduševio producente nastavka holivudskog spektakla. Glavne uloge tumačiće Eva Grin i Robert Santor

  • 9

Posle više nego uspešno snimljenog filma „Lockout“, Pinkov filmski studio PFI u Šimanovcima imaće uskoro još jedan ozbiljan izazov. Naime, producenti holivudskog blokbastera „300“ nameravaju da nastavak čuvenog ostvarenja snimaju upravo u Srbiji.

- Zadovoljni uslovima u Šimanovcima, dobrom ponudom kompanije Željka Mitrovića, kao i preporukama koje su dobili od kolega koje su radile "Lokaut" ekipa koja planira da snima nastavak filma "300"  je više nego zainteresovana da se upusti u ovaj poduhvat u našoj zemlji. U ovom filmskom studiju upravo se snima novo filmsko ostvarenje "Tereza Rakin", u kome glavnu ulogu tumači Oskarovka Džesika Lang, a u planu je još nekoliko holivudskih projekata. Ipak, snimanje filma „300 – Bitka za Artemiziju“ bio bi najozbiljniji projekat do sada, navodi dobro obavešteni izvor Telegrafa.

Radnja nastavak filma „300 – Bitka za Artemiziju“ govori o novoj epskoj borbi Persijanaca i Grka. Naime, zlatna boginja Artemizija nagovara Kserksa da ponovo napadne grčke zemlje. Kserks želi da se osveti Grcima za smrt svog oca Darija, i to na nagovor boginje. U borbi protiv neprijetelja korpulentni Persijanac bi postao i vladar svoje zemlje, a  jedini način da dobije bitku je da i sam postane Bog.

Artemizija, s druge strane, nagovara i grčkog vojskovođu Temiskoklea da se bori sa Persijancima. Pošto su mu oteli porodicu, Temiskokle sprema svoju vojsku deset godina za odlučujući bitku sa večitim neprijateljima.

Persijsku boginju će tumačiti popularna američka glumica Eva Grin, koju pamtimo po filmu „Nebesko kraljevstvo“ i Bondovom filmu „Kazino Rojal“. Uloga Kserksa rezervisano je, kao u prethodnom delu, za brazilskog glumca Rodriga Santora. Prema najavama, Temistoklea će tumačiti Australijanac Saliven Stejplton, koji se proslavio u seriji „Strike Back“. Uloge Scilijasa i Kalista poverene su Kelenu Malviju i Džejmiju Blekliju, a kao i do sada, kada su filmovi snimani kod nas, u sporednim ulogama naći će se dosta srpskih glumaca.

Producent nastavka ovog blokbastera je Zek Snajder, koji je bio zadužen i za prvi deo. Njegova ostvarenja su i čuveni američki filmovi „Watchmen“ i „Sucker punch“.

Inače, prvi deo filma „300" premijerno je prikazan marta 2007. godine. U prvoj nedelji prikazivanja zaradio je neverovatnih 28.106.731. Što se tiče njegove ukupne zarade, ona iznosi  456.068.181 dolara.

Višestruko je nagrađivan. MTV ga je proglasio za najbolji film 2007. godine, Džerard Batler je za ulogu Leonide, imenovan za najboljeg glumca, a Rodrigo Santoro za najboljeg negativca.”300” je takođe dobio dve “Saturn” nagrade za najbolji film i glumca.

Iako je film primljen sjajno od strane publike, kritičari su ostali podeljeni u svojim ocenama.

Snimanja drugog dela filma “300” predviđeno je za 2013. godinu.

(V.Đ./wornerbros.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sara

    4. maj 2012 | 12:25

    Matoriiii pa neverovatno! Hocu i ja da glumim u filmu. Gde da se prijavim?!

  • dragan

    4. maj 2012 | 15:02

    Bar nesto lepo u vezi nase zemlje :)

  • Anja

    4. maj 2012 | 12:27

    Strava. Ovo je dobra vest za sve. Bas me interesuje koji ce srpski glumci biti angazovani na ovom projektu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA