Film "Biba Struja" od 10. maja u bioskopima (VIDEO)

Ostvarenje Dušana Šaponje i Dušana Ilića o najpoznatijem svetskom čoveku čiji je organizam je otporan na struju, posle prikazivanja na "Beldoks" festivalu, naći će se i na redovnom bioskopskom repertoaru

  • 0

Posle uspešnog premijernog prikazivanja na festivalu dokumentarnog filma "Beldoks", film "Biba Struja" naći će se i u našim biskopima 10. maja. Prvenac autora "Ciklotrona" i "Marka i žvaka" Dušan Šaponja i Dušan Čavić je o Slaviši Pajkiću, čoveku čiji je organizam otporan na struju.

 

Biba Struja je dva puta je ušao u Ginisovu knjigu rekorda: 1981. godine je dodirnuo nekoliko hiljada volti, a 2003. godine je zagrejao vodu na 97 stepeni za minut i 37 sekundi. O njemu su izveštavali mnogi svetski mediji.

 

U pokušaju da obori i treći Ginisov rekord, Biba Struja se suočava sa nepremostivom preprekom, slabljenjem moći zbog starenja njegovog organizma. Kako će gubitak ovog fenomena uticati na njegov porodični i društveni status, da li će naučnici uspeti u potpunosti da objasne ovaj fenomen, pokušali su da otkriju autori filma u dokumentarcu o čoveku kome nisu dozvolili da sedne na električnu stolicu.

 

 

(V. Đ.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA