ODLAZAK LEGENDE: Preminuo autor pesme "Deca su ukras sveta"! (VIDEO)

Popularni autor napisao je muziku i za "Pesmu o vuku i ovci", "Babarogu" i brojne druge neprolazne dečje pesme

  • 6

Zoran Rambosek, kompozitor mnogobrojnih poznatih dečjih pesama na tekstove Ljubivoja Ršumovića, preminuo je u Beogradu u 78. godini. 

Rambosek je u januaru ove godine proslavio pet decenija stvaralaštva. Prva njegova kompozicija za najmlađe, "Pesma o vuku i ovci", pre 45 godina je odmah postala veliki hit, a otpevao ju je zajedno sa sinom Bojanom.

Posle nje, usledile su zatim i druge brojne poznate Rambosekove pesme na Ršumove stihove, od kojih je najpoznatija "Deca su ukras sveta". Neprolazne su i "Babaroga", "Deset ljutih gusara", "Nema leba za budale", "Mamine maze". Sve te numere su i dan danas na repertoaru mnogih dečjih horova.

- Zoranova muzika i moji stihovi "čini mi se vekovima, vuk sa ovcom nešto ima" pevaće se još dugo među decom. Mi smo za njih stvarali. Ostaće zauvek upamćen među generacijama koje su odrastale na ovim pesmama - rekao je Ršumović povodom smrti Ramboseka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    3. maj 2016 | 14:02

    Zvuci mog detinjstva, lepog vremena, reda i vaspitanja kada su deca bila deca, a odrasli se postovali. Neka mu je pokoj dusi i hvala za prelepe note uz koje smo rasli.

  • Јасмина

    3. maj 2016 | 14:01

    Почивајте на миру,легендо.

  • Mic

    3. maj 2016 | 15:27

    Čovek je bio genije, saučešće porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA